Έξι μήνες μετά την καρό σημαία του στο Rally Μεξικό, το WRC επέστρεψε για τους εναπομείναντες αγώνες. Το προηγούμενο τριήμερο διεξήχθη το Rally Εσθονίας, με τον πρώτο αγώνα στην μετά-κορωνοϊού εποχή -και παράλληλα ο τέταρτος του πρωταθλήματος του 2020- να έχει τη σφραγίδα του Ott Tanak.

1

Ο πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος μέσα στην πατρίδα του, και μαζί με τον Craig Breen έκαναν το “1-2” για τη Hyundai, με την διαφορά μεταξύ τους να ήταν 22,2 δευτ. Ο Εσθονός κέρδισε μόλις σε 3 από τις -συνολικά- 17 ειδικές διαδρομές στον διήμερο αγώνα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει τον έλεγχο, τον ρυθμό και την απόσταση από τους υπόλοιπους οδηγούς.

2

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος, Sebastien Ogier, όπου με τη σειρά του ήταν ταχύτερος κατά 15 δευτ. από τον Elfyn Evans, ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Kalle Rovanperä, ήτοι οι θέσεις 3-4-5 καλύφθηκαν από τους οδηγούς της Toyota.

3

Ο αγώνας της Εσθονίας αποτέλεσε νέα προσθήκη στο πρόγραμμα αγώνων και δεν υπήρχε στον αρχικό προγραμματισμό του 2020. Επιπλέον, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η εν λόγω χώρα της Βαλτικής φιλοξένησε αγώνα του WRC, με την Εσθονία να γίνεται η 33η χώρα που διοργανώνει αγώνας από την έναρξη του θεσμού το 1973, όντας ο αγώνας υπ’αριθμόν 600.

4Αποτελέσματα

5Βαθμολογία Οδηγών

6Βαθμολογία Κατασκευαστών