H BAC εξετάζει τη χρήση του νανοϋλικού Νιόβιο στο Mono

Σχετικά άρθρα

Μετά την χρήση γραφένιου στο σώμα του street-legal track-day μοντέλου της, η BAC ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση για την εξέλιξη ενός νέου υλικού που θα το χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο του BAC Mono.

Το υλικό αυτό ονομάζεται Niobium (νιόβιο) και είναι ένα χημικό στοιχείο, δύστηκτο, μαλακό, ελατό και όλκιμο, αργυρόλευκο μέταλλο με έντονη μεταλλική λάμψη, ενώ είναι και πολύ ανθεκτικό στη διάβρωση. Το νιόβιο δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση αλλά μόνο μέσα σε ορυκτά κυριότερα των οποίων είναι το πυρόχλωρο και ο κολουμπίτης.

Το συγκεκριμένο νανο-στοιχείο ενισχύει τις μηχανικές ιδιότητες των κραμάτων μετάλλων και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε κινητήρες Jet, πυραύλους και σε δομές κτιρίων, αλλά η BAC θα είναι η πρώτη εταιρία που θα το χρησιμοποιήσει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Για την BAC, το Niobium θα ενισχύσει τις ιδιότητες των κραμάτων που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο και στην ανάρτηση του Mono. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση κραμάτων ενισχυμένων με Niobium θα απαιτεί λιγότερο υλικό για την επίτευξη των δομικών στόχων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του βάρους.

Η εταιρία των αδερφών Briggs αναζητά απόδειξη τoυ project, αναπτύσσοντας και κατασκευάζοντας πρωτότυπα δομικών στοιχείων. Εάν το project αποδειχθεί επιτυχημένο, το επόμενο στάδιο της BAC θα είναι η εφαρμογή του Niobium σε πλήρη παραγωγή.

Το project χρηματοδοτείται από την CBMM, μια βραζιλιάνικη εταιρεία που ασχολείται με τη Formula E, ενώ πρόσφατα, έγιναν επίσης ο κύριος προμηθευτής της Extreme E, της ομάδας του Lewis Hamilton.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...