Το αφεντικό της Toyota συμμετείχε στην ανάπτυξη του Yaris GR

Σχετικά άρθρα

Ο Akio Toyoda, το αφεντικό της Toyota δεν είναι το αφεντικό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Toyoda συμμετέχει ενεργά σε αγώνες ταχύτητας και αντοχής, οδηγώντας τα αγωνιστικά της εταιρίας του, ενώ έχει ενεργό ρόλο και στην ανάπτυξη των μοντέλων παραγωγής.

Στο νέο video που δημοσίευσε η Toyota, μαθαίνουμε πως ο Akio Toyoda, που έχει ως εταιρικό αυτοκίνητο το Century GRMN, συμμετείχε και στην ανάπτυξη του Yaris GR. Τα πάντα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε στο backet κάθισμα του αγωνιστικού Yaris για το WRC, με τον Tommi Makinen στη θέση του συνοδηγού. O Toyoda πάντα ήθελε η Toyota να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο παραγωγής και κάπως έτσι γεννήθηκε το Yaris GR.

Το αυτοκίνητο ξεκινά από τις €42.670 στην Ελλάδα και μηχανικά φορά τον ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο 1.600αρη turbo κινητήρα, απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm (272 άλογα και 370 Nm η ιαπωνική έκδοση) κάτι που τον καθιστά τον πιο δυνατό τρικύλινδρο κινητήρα στον κόσμο. Διαθέτει single scroll turbo, με την κυλινδροκεφαλή, το μπλοκ, τις βαλβίδες, τους αυλούς εισαγωγής και τα υπόλοιπα περιφερειακά να έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας WRC2 (R5).

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, αποκλειστικά μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, και σύμφωνα με την Toyota, το GR Yaris ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,5 δευτ, έχοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), καθώς το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.280 κιλά

Διάβασε επίσης

Επίσημο: Toyota GR Yaris με 261 άλογα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...