Η κοινοπραξία της Toyota με την Panasonic θα κατασκευάσει μπαταρίες ιόντων-λιθίου

Σχετικά άρθρα

H Prime Planet Energy and Solutions, η κοινοπραξία της Toyota με την Panasonic ανακοίνωσε πως θα κατασκευάζει σήμερα μπαταρίες ιόντων λιθίου για υβριδικά αυτοκίνητα σε ένα εργοστάσιο της Panasonic στη Δυτική Ιαπωνία από το 2022, προκειμένου να καλύψει την ολοένα αυξημένη ζήτηση τους.

Η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Panasonic που βρίσκεται στο νομό Τοκουσίμα της Ιαπωνίας, θα έχει την ικανότητα κατασκευής μπαταριών που θα καλύπτουν περίπου 500.000 οχήματα ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Prime Planet Energy and Solutions.

Η Toyota κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Prime Planet Energy and Solutions, με την Panasonic να κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι οι ιαπωνικές εταιρείες να γίνουν μεγαλύτεροι παγκόσμιοι “παίκτες” στη βιομηχανία μπαταριών αυτοκινήτων, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών αυτοκίνητων, καθώς οι αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί κανονισμοί παγκοσμίως επιταχύνουν τη στροφή προς φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

Toyota και Panasonic συνεργάζονται ήδη από το 1996 για την ανάπτυξη μπαταριών, όταν δημιούργησαν μια κοινοπραξία για να κατασκευάσουν μπαταρίες αυτοκινήτων για υβριδικά αυτοκίνητα, που ονομάζεται Primearth EV Energy.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...