Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση – πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, προχώρησε στη βεβαίωση 334 παραβάσεων σε ελέγχους που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου: Νέα Θηβών και Ραδιοφωνίας, Λ. Σχιστού, Αττικού Άλσους και Έβρου, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθηνών-Σουνίου (λιμανάκια – Ribas), έξοδο Αττικής οδού – Παλλήνη και περιφερειακή Αιγάλεω.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν για τους εξής λόγους: 68 για υπερβολική ταχύτητα, 37 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 34 για υπερβολικό θόρυβο, 20 για μη χρήση κράνους, 5 για φιμέ τζάμια, 9 παραβάσεις ΚΤΕΟ, 24 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων, 5 για στέρηση καθρεφτών οχημάτων, 4 για επίδειξη ικανοτήτων, 3 για μέθη, 3 για διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 114 για άλλες παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 97 άδειες ικανότητας οδήγησης, 91 άδειες κυκλοφορίας και 38 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα 41 οχήματα.

Η Τροχαία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.