Με την πανδημία της νόσου Covid-19 να έχει πλήξει σοβαρά την αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, μια -από τις ελάχιστες- εταιρίες που δεν έχει επηρεαστεί σε σοβαρό βαθμό είναι η Tesla.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα νούμερα της παραγωγής και των πωλήσεων των αυτοκινήτων της, καθώς τους πρώτους εννιά μήνες η αμερικάνικη εταιρία έχει παραδώσει 318.250 αυτοκίνητα, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2019 είχε πουλήσει 255.200 αυτοκίνητα και συνολικά πέρσι 367.500 αυτοκίνητα.

Σήμερα, η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει από τον τρέχοντα μήνα την εξαγωγή -μέρους της παραγωγής- του Model 3 που συναρμολογείται στο Gigafactory της Σαγκάης, στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, οι παραδόσεις των αυτοκινήτων του μοντέλου που “έσωσε” της Tesla και κατασκευάζονται στην Κίνα θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο σε περισσότερες από 10 αγορές της Ευρώπης, όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία.

Το Gigafactory της Σαγκάης εγκαινιάστηκε από τον Elon Musk την πρώτη εβδομάδα του έτους και έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 150.000 αυτοκίνητα. Φαίνεται ότι η παραγωγή του είναι πλεονάζουσα, καθώς τον Σεπτέμβριο η Tesla πούλησε 11.000 Model 3 στην αγορά της Κίνα. Εκτός από τις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης τα αυτοκίνητα που θα παράγονται στο εν λόγω εργοστάσιο θα πωλούνται επίσης στη Σιγκαπούρη, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.