Η VW και η Toyota επεκτείνουν την συνεργασία τους στο τομέα των φορτηγών. Με σημερινή τους ανακοίνωση, οι θυγατρικές τους, Traton Group και Hino Motors έκαναν γνωστό πως δημιουργούν μια νέα κοινοπραξία που θα έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών, στη προσπάθεια των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών να μειώσουν τα κόστη έρευνας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών, η νέα κοινοπραξία εστιάζει στην ηλεκτρική κινητικότητα προκειμένου να σχεδιάσουν και να παρέχουν προϊόντα ηλεκτρικής κινητικότητας που θα βασίζονται στη στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών.

Η Traton και η Hino θα συνεργαστούν έτσι ώστε να αναπτύξουν ταχύτερα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά, φορτηγά με κυψέλες υδρογόνου αλλά και συναφή εξαρτήματα, ενώ η συνεργασία τους θα περιλαμβάνει και την κοινή ανάπτυξη πλατφορμών για ηλεκτρικά φορτηγά, όπως επίσης την κοινή ανάπτυξη λογισμικού και διεπαφών.

Η κοινοπραξία θα αποτελείται από ειδικούς και από τις δύο εταιρίες, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται από κοινού στο Sodertalje της Σουηδίας, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθεί και ένα ακόμη γραφείο στο Τόκιο της Ιαπωνίας.