Συνεργασία VW και Toyota στον τομέα των ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών

Σχετικά άρθρα

Η VW και η Toyota επεκτείνουν την συνεργασία τους στο τομέα των φορτηγών. Με σημερινή τους ανακοίνωση, οι θυγατρικές τους, Traton Group και Hino Motors έκαναν γνωστό πως δημιουργούν μια νέα κοινοπραξία που θα έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών, στη προσπάθεια των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών να μειώσουν τα κόστη έρευνας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών, η νέα κοινοπραξία εστιάζει στην ηλεκτρική κινητικότητα προκειμένου να σχεδιάσουν και να παρέχουν προϊόντα ηλεκτρικής κινητικότητας που θα βασίζονται στη στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών.

Η Traton και η Hino θα συνεργαστούν έτσι ώστε να αναπτύξουν ταχύτερα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά, φορτηγά με κυψέλες υδρογόνου αλλά και συναφή εξαρτήματα, ενώ η συνεργασία τους θα περιλαμβάνει και την κοινή ανάπτυξη πλατφορμών για ηλεκτρικά φορτηγά, όπως επίσης την κοινή ανάπτυξη λογισμικού και διεπαφών.

Η κοινοπραξία θα αποτελείται από ειδικούς και από τις δύο εταιρίες, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται από κοινού στο Sodertalje της Σουηδίας, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθεί και ένα ακόμη γραφείο στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...