Η VW δεν θα αποφύγει την πληρωμή προστίμων λόγω ρύπων για το 2020

Σχετικά άρθρα

Όπως αποκάλυψε ο Christian Dahlheim, επικεφαλής πωλήσεων του VW Group, ο γερμανικός όμιλος, παρότι συμφώνησε να αγοράσει πιστώσεις άνθρακα από την MG Motor, δεν θα αποφύγει τελικά να πληρώσει πρόστιμα ύψους “μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ” στην Ε.Ε. επειδή δεν θα καταφέρει ο φετινός μέσος όρων εκπομπών CO2 των μοντέλων της να είναι εντός των σχετικών ορίων.

Κυριότερη αιτία φέρεται να είναι η καθυστέρηση των πωλήσεων του ID.3, λόγω των προβλημάτων λογισμικού που αντιμετώπισε, με την Volkswagen να δηλώσει πως μέχρι στιγμής έχει πουλήσει περίπου 40.000 ID.3.

Η VW ξεκαθαρίζει πως θα πιάσει με άνεση τα όρια εκπομπών του 2021, τα οποία θέλουν τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας να είναι στα 95 γρ/χλμ. Σε περίπτωση απόκλισης προβλέπονται βαριά πρόστιμα – συγκεκριμένα, 95 ευρώ ανά γραμμάριο που υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο. Εν συνέχεια γίνεται πολλαπλασιασμός με τον αριθμό των αυτοκινήτων που κάθε εταιρεία αναμένεται να πουλήσει το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...