Το Traton Group, η θυγατρική εταιρία του Volkswagen Group, που έχει κάτω από την ομπρέλα του όλες τις εταιρίες φορτηγών και λεωφορείων που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο, ήτοι MAN, Scania και Volkswagen Trucks and Buses, συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών Navistar International Corporation, η οποία παλαιότερα ήταν γνωστή ως International Harvester Company.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα 44,5 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί σε 3,7 δισ. δολάρια. Προτού οι δύο εταιρίες καταλήξουν σε συμφωνία είχαν προηγηθεί δύο ακόμη προτάσεις εξαγοράς. Στη πρώτη πρότασή της το Traton Group προσέφερε 2,9 δισ. δολάρια (35 δολάρια ανά μετοχή) στη Navistar, ενώ στη δεύτερη πρόταση το ποσό ανέβηκε στα 3,6 δισ. δολάρια (43 δολάρια ανά μετοχή).

Η εταιρία βαρέων οχημάτων του ομίλου Volkswagen κατείχε μέχρι σήμερα το 16,8% των κοινών μετοχών της Navistar, που τις απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το 2017, το Traton Group και η Navistar επωφελήθηκαν από μια στρατηγική συμμαχία που επέτρεψε στις δύο εταιρείες να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη και να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες.