Η Nissan μήνυσε τον Carlos Ghosn και του ζητά αποζημίωση 95 εκατ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Η Nissan μήνυσε τον πρώην πρόεδρο της, Carlos Ghosn, ζητώντας του αποζημίωση 95 εκατ. δολαρίων. Η μήνυση κατατέθηκε στο δικαστήριο της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, με την εταιρία να δηλώνει:

Οι νομικές αγωγές που κατατέθηκαν σήμερα αποτελούν μέρος της πολιτικής της Nissan, η οποία θεωρεί τον Ghosn υπεύθυνο για τη ζημία και τις οικονομικές απώλειες που υπέστη η εταιρεία λόγω της κακής συμπεριφοράς του.

Ο Ιάπωνες εισαγγελείς κατηγορούν τον Ghosn που απέκρυψε 88,5 εκατ. δολάρια από αποζημιώσεις που έλαβε από τη Nissan, ενώ “φόρτωσε” στην εταιρία επιπλέον 5 εκατ. δολάρια μέσω μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Μέση Ανατολή.

Ο Ghosn, που από τα τέλη του 2019 έχει διαφύγει στον Λίβανο, δήλωσε για την μήνυση της Nissan.

Η μήνυση της Nissan αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικά παράλογης εσωτερικής έρευνας της εταιρίας, της απαίσιας πρόθεσης της ανώτερης διοίκησης της Nissan και των παράλογων συλλήψεων και κατηγοριών από τους εισαγγελείς της Ιαπωνίας, προς το πρόσωπό μου.

Ο Ghosn που δηλώνει από την αρχή αθώος, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών της Nissan που τον κατηγόρησαν, μιας και όπως δηλώνει ο ίδιος, ήταν αντίθετοι στην συγχώνευση που προωθούσε με την Renault, η οποία ήδη κατέχει το 43% της Nissan.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...