Ποινή πέντε θέσεων ο Norris, τριών ο Sainz, καμία ο Stroll

Σχετικά άρθρα

Στα τελευταία λεπτά του Q1 των σημερινών κατατακτήριων για το Τουρκικό Grand Prix, ο Lando Norris φάνηκε να θέτει τον ταχύτερο γύρο του υπό καθεστώς κίτρινων σημαιών, με τους αγωνοδίκες να ανακοινώνουν εκείνη τη στιγμή ότι θα εξέταζαν το συμβάν μετά το τέλος των κατατακτηρίων.

Αυτό και έγινε, και κοιτώντας την τηλεμετρία φάνηκε ότι ο Norris δεν επιβράδυνε αρκετά. Έτσι αποφάσισαν να δώσουν ποινή πέντε θέσεων στον Βρετανό, ο οποίος έκλεισε τα 21 του χρόνια, χθες, Παρασκευή. Έχοντας καταταγεί 11ος στο τέλος του Q2, ο Norris θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από τη 16η θέση.

Η απόφαση της F1 αναφέρει:

Το μονοθέσιο με αριθμό 4 πλησίασε την στροφή 8, η οποία ήταν υπό καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας λόγω του μονοθεσίου 6 (Nicholas Latifi). Η τηλεμετρία έδειξε ότι το μονοθέσιο 4 επιβράδυνε στο κομμάτι και ανέπτυξε ταχύτητα μετά το συμβάν. Το μονοθέσιο 4 ρώτησε την ομάδα του αν έπρεπε να εγκαταλείψει τον γύρο αλλά του είπαν να μείνει έξω λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών της πίστας. Το μονοθέσιο 4 ολοκλήρωσε τον γύρο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο ταχύτερος του Q1. Ενώ οι αγωνοδίκες αναγνωρίζουν ότι το αυτοκίνητο 4 δεν προσπαθούσε να κάνει ταχύτερο γύρο, λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών το έκανε και παραβίασε τους κανονισμούς.

Ομοίως, ο teammate του στη McLaren, Carlos Sainz, πήρε και αυτός ποινή τριών θέσεων, καθώς φάνηκε να εμποδίζει τον Sergio Perez. Έτσι, θα εκκινήσει αύριο από την 15η θέση, πέφτοντας από τη 13η που πήρε, μετά και από την ποινή του Norris.

Αντίστοιχα και ο Lance Stroll επισκέφτηκε τους αγωνοδίκες μετά την κατάκτηση της εκπληκτικής του pole position, καθώς υπήρξε υποψία ότι δεν επιβράδυνε αρκετά στις κίτρινες σημαίες κατά τη διάρκεια του ταχύτερου γύρου του στο Q3, που βγήκαν μετά από έξοδο του teammate του στη Racing Point, Sergio Perez, στη στροφή 7 της πίστας.

Οι αγωνοδίκες, αφού άκουσαν τον Stroll, τον απάλλαξαν από τις κατηγορίες, καθώς διαπιστώθηκε ότι επιβραδύνθηκε αρκετά στο σημείο της πίστας που υπήρχαν κίτρινες σημαίες, με την ανακοίνωση να αναφέρει:

Ο Stroll προσέγγισε τη στροφή 7 με μία κίτρινη σημαία στον εν λόγο τομέα, λόγω εξόδου του μονοθέσιου 11 (Sergio Perez) εκτός πίστας στο εξωτερικό της στροφής. Με στοιχεία από την τηλεμετρία, ο Stroll προσέγγισε έχοντας αφήσει ξεκάθαρα το πόδι του από το γκάζι, έφτασε στη στροφή και μετά επιτάχυνε αφού είχε περάσει το συμβάν. Οι χρόνοι του τομέα δεν το δείχνουν ξεκάθαρα, καθώς το κομμάτι στέγνωνε γρήγορα και κάθε γύρος ήταν πιο γρήγορος από τον προηγούμενο γύρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα