Επίσημο: Lamborghini Huracan STO

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini παρουσιάζει την κορυφαία έκδοση της Huracan, την Huracan STO, με τα αρχικά STO να προέρχονται από τις λέξεις Super Trofeo Omologata. Ουσιαστικά αποτελεί την έκδοση δρόμου της αγωνιστικής Huracan Squadra Corse, με το βάρος της, χάρη στην εκτενή χρήση του carbon, το οποίο καλύπτει περισσότερο από το 75% του σώματος, να είναι κατά 43 κιλά μειωμένο σε σχέση με την Huracan Performante που αντικαθιστά.

Το παρμπρίζ είναι κατά 20% ελαφρύτερο σε σχέση με αυτό της Huracan Performante, με τις ζάντες 20″ να είναι κατασκευασμένες από μαγνήσιο. Η Huracan STO ζυγίζει 1.339 κιλά και φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό με αεραγωγούς, πλαϊνές ποδιές, μεγάλη ρυθμιζόμενη αεροτομή, διαχύτη, ενώ υπάρχει και εισαγωγή αέρα στην οροφή.

https://www.youtube.com/watch?v=WGkeYPmh8xo

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Huracan STO να παράγει 53% περισσότερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την Huracan Performante, όντας παράλληλα και κατά 37% πιο αεροδυναμικά αποδοτική.

Το σύστημα της πέδησης αποτελείται από CCM-R carbon-κεραμικούς δίσκους της Brembo, τεχνολογίας παρόμοιας με αυτή των φρένων των μονοθέσιων της Formula 1, παρέχοντας πολύ μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα, αντοχή και δύναμη.

Κίνηση παίρνει από τον ατμοσφαιρικό V10 5,2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 640 ίππων με 565 Nm. Η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη, με την Lamborghini να εφοδιάζει την Huracan STO με τρία προγράμματα λειτουργίας, το STO για χρήση στον δρόμο, το Trophy για χρήση εντός πίστας και το Rain σε συνθήκες βροχής.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 310 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο κινούμενο με 100 χλμ/ώρα, χρειάζεται μόλις 30 μέτρα για να ακινητοποιηθεί.

Η Lamborghini θα ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις της Huracan STO από την άνοιξη του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα ονομαστεί Temerario

Η Lamborghini προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Temerario, με το όνομα να αναμένεται να χρησιμοποιείται στο διάδοχο μοντέλο της Huracan. Το νέο ιταλικό supercar...

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...