Κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης MMXX της Maserati, στη Modena της Ιταλίας, και πριν τα αποκαλυπτήρια της MC20, η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε και τα μελλοντικά της σχέδια.

Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται το σημαντικό δεύτερο SUV της Maserati, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από την Levante και θα ονομάζεται Grecale. Αυτό θα τεθεί απέναντι στην Porsche Macan, και παίρνει το όνομά του από τον “δυνατό βορειοανατολικό άνεμο της Μεσογείου”.

Η Maserati Grecale θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2021 και θα κυκλοφορήσει λίγους μήνες αργότερα. Θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας, ενώ θα βασίζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Alfa Romeo Stelvio, στο εργοστάσιο της FCA, στην πόλη Cassino της Ιταλίας. Όπως καταλαβαίνεις θα μοιράζεται την πλατφόρμα Giorgio και πολλά από τα βασικά στοιχεία του με το μοντέλο της Μιλανέζικης φίρμας, ενώ θα έχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του παγκόσμιου προγραμματισμού της Maserati, Francesco Tonon, το νέο SUV θα είναι το πιο πρακτικό στην κατηγορία του, αλλά θα είναι επίσης πολυτελές. Ακόμα, θα διαθέτει τον καλύτερο σχεδιασμό και τα καλύτερα χαρακτηριστικά στην κατηγορία του.

Η Maserati αναμένει μέχρι ότι το 2025 το 70% των πωλήσεων της μα είναι από τα SUV μοντέλα της, με τα sedan να καταλαμβάνουν το 5% της πίτας, και τα sports cars το υπόλοιπο 15%, με την MC20 να είναι το 1/3 των τελευταίων. Το νέο GranTurismo θα παρουσιαστεί το 2021 και η Maserati τονίζει πως όλα τα νέα της μοντέλα, σχεδιαστικά, θα υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της MC20.

Παράλληλα η Maserati παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα εξατομίκευσης που ονομάζεται Fuoriserie και διαθέτει τρεις συλλογές, τις Corsa, Unica και Futura.