Η Exxon προχωρά σε απομείωση 20 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απομείωση της αξίας στοιχείων ενεργητικού φυσικού αερίου κατά 17 με 20 δισ. δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ζημία της στα χρονικά, ενώ παράλληλα θα μειώσει τις δαπάνες για νέα έργα το επόμενο έτος στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 15 χρόνια.

Η εταιρία έχει πληγεί από την απότομη πτώση της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και από μία σειρά κακών επενδύσεων όταν οι τιμές ήταν υψηλότερες.

Οι νέες περικοπές δαπανών στοχεύουν στην προστασία των μερισμάτων των μετόχων, που ανέρχονται σε 15 δισ. ετησίως, ποσό που πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι είναι αδύνατο να διατηρηθεί χωρίς αύξηση των τιμών.

Η απομείωση καταδεικνύει το μέγεθος των εσφαλμένων υπολογισμών της εταιρείας σχετικά με επενδύσεις στο φυσικό αέριο τη στιγμή που η τιμή του άρχισε να υποχωρεί.

Η Exxon ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπών 14.000 θέσεων εργασίας, το 15% του προσωπικού της, έως το τέλος του 2021.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...