Δες τα μυστικά της Porsche Panamericana

Σχετικά άρθρα

Το 1989 στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η η Porsche είχε παρουσιάσει την Panamericana, η οποία έμοιαζε σαν μια υπερυψωμένη 911 Targa, και είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.

Η ιδέα φάνταζε πολύ ενδιαφέρουσα και ήταν ένα από τα δώρα που έλαβε ο Ferry Porsche (Ferdinand Anton Ernst Porsche), γιος του ιδρυτή της εταιρείας Ferdinand Porsche, για τα 80ά γενέθλια του. Σχεδιαστής της ήταν ο Ολλανδός Lagaay Harm, ο οποίος στη συνέχεια έγινε διευθυντής σχεδιασμού της Porsche, ενώ υπεύθυνος για τη δημιουργία του concept ήταν Ulrich Bez.

Το όνομα του πρωτότυπο προήλθε από την Carrera Panamericana η οποία συμμετείχε στο διάσημο αγώνα Panamericana στις αρχές της δεκαετίας ’50. Βασιζόταν στην Carrera 4 και μηχανικά φορούσε έναν 3,6-λίτρων εξακύλινδρο boxer κινητήρα απόδοσης 250 ίππων στις 6.100 σ.α.λ. και 228 Nm ροπή στις 4.800 σ.α.λ.. Το σώμα του έκανε εκτενή χρήση από carbon κάτι που του επέτρεπε να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6 δευτ., με την τελική να φτάνει τα 257 χλμ/ώρα.

Το εμπρός μέρος είχε επιρροές από την 959, με τα φτερά να είναι πολύ τονισμένα ενώ τα πίσω φώτα ενώνονταν μέσω μιας κόκκινης φάσας, παρόμοιο με αυτό που είχε η 928. Είχε εμφανώς διαφορετικό σχεδιασμό από τον κλασικό της γερμανικής εταιρίας, εξαιτίας κυρίως της χαμηλής γυάλινη διάφανης οροφής που μπορούσε να αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου, μαζί με το πίσω παράθυρο, κάτι που χάριζε μια αίσθηση ελευθερία.

Το σώμα του ήταν κατασκευασμένο από γυαλί και ελαφρύ μέταλλο και μόλις 2 αντίγραφα κατασκευάστηκαν. Το ένα από τα δύο βρίσκεται στο μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να το δουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...
Autoblog.gr