Σχεδόν δέκα ημέρες μετά την απώλεια του τίτλου της F2 από τον Mick Schumacher, η Ferrari ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Callum Ilott θα είναι οδηγός δοκιμών της για το 2021.

Ο 22-χρονος Βρετανός τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών της F2, 14 βαθμούς πίσω από τον Schumacher, ο οποίος -όπως γνωρίζεις- έγινε ο επίσημος οδηγός της Haas για το 2021. Σε δήλωση του μετά την ανακοίνωση, ο Ilott είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος της Scuderia Ferrari ως οδηγός δοκιμών από το επόμενο έτος. Ανυπομονώ να συνεισφέρω στη δουλειά που κάνει η ομάδα εντός και εκτός πίστας, και σε όλα τα νέα πράγματα που μπορώ να μάθω από τη στιγμή που αναλάβω αυτήν τη συναρπαστική νέα πρόκληση.

Θα δώσω τα πάντα για να κάνω καλή δουλειά και να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία για να συνεχίσω να σημειώνω πρόοδο ως οδηγός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ferrari Driver Academy και τη Scuderia Ferrari για αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και την υποστήριξή τους. Ήταν τιμή να συμμετάσχω στο πρόγραμμά τους τα τελευταία τρία χρόνια και είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε το ταξίδι μαζί.

Ο Callum Ilott βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi για τις δοκιμές νέων οδηγών της F1, οδηγώντας το μονοθέσιο της Alfa Romeo.