Οι συζητήσεις των ομάδων με τη FIA για την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στα αγωνιστικά του WRC είχαν επιτυχή κατάληψη, και χθες επισημοποιήθηκε ότι από το 2022 τα αγωνιστικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος rally θα είναι υβριδικά, ενώ θα μπορεί να γίνει χρήση αυτοκινήτων του C-Segmemt.

Τα WRC αγωνιστικά θα διαθέτουν μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα, που θα συνδυάζονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με την FIA, τα πρώτα τρία χρόνια τα μέρη του υβριδικού συστήματος θα είναι κοινά για όλες τις ομάδες, ενώ είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μία εξέλιξη τους το 2025. Το αν θα έρθει αυτή η εξέλιξη θα αποφασιστεί ανάλογα με την επιτυχία του πρώτου σταδίου. Η FIA θέλει τα πρώτα τρία χρόνια τα αγωνιστικά να κυκλοφορούν στις απλές διαδρομές μόνο με τον ηλεκτρικοκινητήρα, ενώ στις ειδικές αυτός θα αυξάνει την συνολική απόδοση του συνόλου.

Εκτός των παραπάνω, η FIA αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό για το μέγεθος των αγωνιστικών, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε άλλες εταιρίες να μπουν στο WRC. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η χρήση του αμαξώματος ενός αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, ή ενός πρωτοτύπου με σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο όμως θα πρέπει να έχει εμφάνιση που θα μοιάζει με ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Ακόμα, θα παρέχεται η δυνατότητα χρήσης διαφορετικών αμαξωμάτων, κάτι που ίσως γίνεται για την Subaru, η οποία φημολογείται ότι θέλει να επιστρέψει στο WRC.

Ακόμα, η FIA θα προκηρύξει διαγωνισμό για τη χρήση κοινού ελαστικού από τα τετρακίνητα αγωνιστικά, ώστε να μειωθεί το κόστος εξέλιξης.

Τέλος, το JWRC θα συνεχίσει να είναι σε συνεργασία με την M-Sport και με το Ford Fiesta R2. Ο νικητής θα παίρνει το εισιτήριο για την WRC2 κατηγορία της επόμενης χρονιάς, και αν κερδίσει και εκεί, η M-Sport θα του δίνει την ευκαιρία να τρέξει με ένα Ford Fiesta WRC σε δύο αγώνες του θεσμού.