Αυτό είναι το αγωνιστικό της Prodrive που θα τρέξει ο Sebastian Loeb στο Dakar του 2021

Σχετικά άρθρα

Η ομάδα Bahrain Raid Xtreme (BRX) ολοκλήρωσε μια περίοδο εντατικών δοκιμών ενός μήνα στο Ντουμπάι, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Rally Dakar του 2021. Οι δοκιμές ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τους Sebastian Loeb και Nani Roma να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες και δεδομένα μέσα από τα χιλιάδες χιλιόμετρα που “έγραψαν”. Έτσι, σήμερα μετά τις δοκιμές, οι Prodrive και Bahrain Raid Xtreme αποκάλυψαν επίσημα το BRX Hunter T1, ήτοι το όνομα του αγωνιστικού πρωτοτύπου.

Ο υπεύθυνος εξέλιξης της Prodrive, David Richards δήλωσε σχετικά:

Η δημιουργία μιας νέας ομάδας είναι κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους τους εμπλεκόμενους, και πραγματικά πιστεύουμε πως φτιάξαμε μια ομάδα και ένα όχημα που είναι ιδανικό για το Rally Dakar. Θα απογοητευτώ αν από τη γραμμή εκκίνησης, οι υπόλοιποι δεν μας δουν ως πιθανό νικητή.

H Prodrive το περιγράφει ως “το απόλυτο όχημα” για το Dakar, με τον σχεδιασμό του αμαξώματος να έχει την υπογραφή του Ian Callum. Το αγωνιστικό βάρους 1.850 κιλών, διαθέτει σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο και κίνηση παίρνει από έναν 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης απόδοσης 400 ίππων με 700 Nm ροπής. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός σειριακού εξατάχυτου κιβωτίου και τριών διαφορικών.

Το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από carbon, με το μήκος του αγωνιστικού να αγγίζει τα 4,5 μέτρα, ενώ έχει ύψος 1,8 μέτρων και μεταξόνιο 2,9 μέτρων.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή WRC στο Dakar, με τον Nani Roma να έχει τεράστια εμπειρία μέσα από 24 φορές που έχει τρέξει στο Dakar. Ο 48χρονος Ισπανός είναι ένας από τους μόλις τρεις οδηγούς που έχουν κερδίσει τον αγώνα με μηχανή και με αυτοκίνητο.

Το Rally Dakar του 2021 θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Σαουδική Αραβία. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου από τη Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που βρίσκεται στη δυτική ακτή, με την καρό σημαία να πέφτει στις 15 Ιανουαρίου στην ίδια πόλη μετά από 12 ημερήσιες ειδικές διαδρομές και πάνω από 4.767 χιλιόμετρα αγώνα. Έχει προγραμματιστεί μια ημέρα ανάπαυσης στις 9 Ιανουαρίου στη πόλη Χάυλ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...