Το 2017 η Tesla ήταν αντιμέτωπη με πάρα πολλές προκλήσεις σχετικά με τη μαζική παραγωγή του Model 3, με τον Elon Musk να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη περίοδο ως “μια κόλαση παραγωγής”.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο Elon Musk μέσω Twitter, εκείνη την περίοδο, κατά τη διάρκεια “των πιο σκοτεινών ημερών της παραγωγής του Model 3” όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθησε να κλείσει ένα ραντεβού με τον CEO της Apple, Tim Cook, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο η Apple να εξαγοράσει την Tesla περίπου στο 1/10 της σημερινής της αξίας, κοντά στα 60 δισ. δολάρια δηλαδή, αλλά ο CEO της Apple αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του.

Ο Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η Tesla το 2017 έφτασε μερικές πριν την κατάρρευση, αλλά αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, με την Tesla να είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Ο Musk σχολίασε τις φήμες που θέλουν την Apple να ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο, λέγοντας πως ήδη η Tesla χρησιμοποιεί μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου-λιθίου (LFP) στα Model 3 που κατασκευάζει στη Κίνα.

Πρόσθεσε δε, πως είναι αδύνατη από ηλεκτροχημικής άποψης η παραγωγή μιας Monocell μπαταρίας, καθώς η μέγιστη τάση είναι περίπου 100 φορές μικρότερη.