Με την παραγωγή της Chevrolet Corvette C8 να έχει μπει στη δεύτερη Model Year έκδοση του, η σχεδιαστική ομάδα του αμερικάνικου sportscar μας αναλύει μέσω ενός σύντομου ντοκιμαντέρ την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την σχεδίαση του κεντρομήχανου μοντέλου.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στο 2011, όταν άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι οι πρώτες ιδέες για μια κεντρομήχανη Corvette. Από εκείνη τη στιγμή, τουλάχιστον 12 σχέδια έφτασαν στο στάδιο του μοντέλου κλίμακας για την αξιολόγηση του αυτοκινήτου, ενώ δημιουργήθηκαν τρία μοντέλα πλήρους μεγέθους από πηλό, με διαφορετικό σχέδιο σε κάθε πλευρά.

Οι σχεδιαστές αναφέρουν ως τις κύριες εμπνεύσεις της Corvette C8 τα μαχητικά πολεμικά αεροσκάφη και τους αγώνες αυτοκινήτων, εκτός από ορισμένα στοιχεία που προκαλούν μια σύνδεση με το παρελθόν της Corvette.

Κλείνοντας, στο τέλος του video, υπάρχουν σαφείς υπαινιγμοί ότι θα έχουμε δούμε πολλά ακόμη για την Corvette, ενώ το δεύτερο μέρος αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιανουαρίου και θα εστιάζει στους μηχανολόγους μηχανικούς που ασχολήθηκαν με το μοντέλο.