Προκλήσεις για την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία παρά την εμπορική συμφωνία Ε.Ε και Μεγάλης Βρετανίας

Σχετικά άρθρα

Παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεγάλη Βρετανία ήρθαν σε εμπορική συμφωνία για την μετά Brexit εποχή, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν αυτοκίνητα στη Βρετανία έχουν ήδη υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η Nissan πήρε την απόφαση να μην κατασκευάσει το Ariya και το X-Trail στο εργοστάσιό της στο Sunderland της Αγγλίας, ενώ η Honda έχει ήδη ανακοινώσει πως θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Μεγάλο Νησί το 2021. Το ίδιο θα κάνει και η Ford στο εργοστάσιό της στο Bridgend της Ουαλίας. Η BMW καθυστερήσει τις εργασίες ανάπτυξης του νέου Mini, ενώ ενδέχεται να κατασκευάζει τα μελλοντικά μοντέλα της Mini στη Γερμανία ή στη Κίνα.

Στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας, τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 55% ανταλλακτικά που κατασκευάζονται στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να αποφύγουν τους δασμούς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα είναι 40%, 10% περισσότερο από αυτό που ζητούσε το Ηνωμένο Βασίλειο για το διάστημα έως το 2023.

Για το διάστημα 2024-2026, τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα πρέπει να διαθέτουν 45% ανταλλακτικά που θα έχουν κατασκευαστεί εντός Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχετικά με τις μπαταρίες τους, αυτές επιτρέπεται σε ποσοστό έως 70% να κατασκευάζονται εκτός Μεγάλης Βρετανίας έως το 2023, ενώ για το διάστημα 2024-2026 το ποσοστό θα μειωθεί στο 50%.

Τα παραπάνω αναγκάζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προχωρήσουν σε αλλαγές στους προμηθευτές τους, ενώ θα πρέπει να κάνουν και πρόσθετες τελωνειακές δηλώσεις, πιστοποιήσεις και ελέγχους, κάτι που θα μπορούσε να τις ενθαρρύνει να κάνουν επενδύσεις σε άλλα κράτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...