Το 1984, η Nissan άνοιξε εργοστάσιο στο Sunderland της Αγγλίας και εκεί συναρμολογείται ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων της εταιρίας που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Σήμερα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής του τα Qashqai, Juke, Leaf, καθώς και τα Infiniti Q30 και QX30.

H Nissan, τον Οκτώβριο του 2016, τέσσερις μήνες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit είχε ανακοινώσει επίσημα ότι η επόμενη γενιά των Qashqai και X-Trail θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της στο Sunderland, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού νωρίτερα είχε λάβει γραπτές διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση της χώρας, ότι η έξοδος της από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα βλάψει την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζοταν και το μέλλον των περίπου 6.700 εργαζομένων του εργοστασίου.

Φαίνεται, όμως, ότι η Ιαπωνική εταιρία επανεξέτασε τα επενδυτικά της σχέδια για το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού χθες ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδια της για την παραγωγή του πετρελαιοκίνητου X-Trail στο Sunderland. Για την απόφαση αυτή κατηγορεί τις φτωχές πωλήσεις των diesel μοντέλων στην Ευρώπη, καθώς κυρίως την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2018, οι επενδύσεις στη βιομηχανία αυτοκινήτων της Μεγάλης Βρετανίας μειώθηκαν στο μισό, με την παραγωγή αυτοκινήτων από τη Nissan στην Αγγλία να μειώθηκε κατά περίπου 10%. Τέλος, σύμφωνα με την JATO Dynamics οι πωλήσεις του X-Trail στην Ευρώπη το 2018 μειώθηκαν κατά 31%, παραδίδοντας 47.923 αυτοκίνητα.