Η FCA και το PSA Group ανακοίνωσαν ότι οι συναντήσεις των μετόχων τους, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ενέκριναν -με συντριπτική πλειοψηφία- τη συγχώνευση των δύο ομίλων και τη δημιουργία της Stellantis, καθώς το 99,85% των ψήφων ήταν υπέρ αυτής της κίνησης. Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία βήματα για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Οι μέτοχοι της FCA ενέκριναν επίσης θέματα σχετικά με τη συγχώνευση, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του καταστατικού της Stellantis και του διορισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Stellantis, που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως.

Μετά τη σημερινή έγκριση από τους μετόχους και των τελικών κανονιστικών εγκρίσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, συμπεριλαμβανομένων κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η FCA και το Groupe PSA αναμένουν να ολοκληρώσουν όλες τις διαδικασίες στις 16 Ιανουαρίου 2021.

Οι κοινές μετοχές της Stellantis θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Mercato Telematico Azionario στο Μιλάνο και στο Euronext στο Παρίσι από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, αλλά και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.