Τα ηλεκτρικά SUV της Kia και Genesis θα κυκλοφορήσουν το 2021

Σχετικά άρθρα

O όμιλος Hyundai ανακοίνωσε τη στρατηγική του για το 2021, και έκανε επίσημα γνωστό ότι και οι τρεις εταιρίες θα βγάλουν στην αγορά μέσα στο τρέχον έτος από ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο.

Πιο συγκεκριμένα, η Genesis και η Kia θα θα προσθέσουν στην γκάμα τους μέσα στο 2021 από ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, ενώ η Hyundai θα βγάλει στην παραγωγή την έκδοση παραγωγής του 45 concept, που θα πωλείται με το όνομα Ioniq 5. Και τα τρία EV θα βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, που ονομάζεται Electric-Global Modular Platform.

Η Kia θέλει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει στην αγορά 11 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε τότε, το 20% των ετήσιων πωλήσεων της (500.000 αυτοκίνητα) να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατέχοντας το 6,6% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων (εκτός Κίνας).

Η ευρωπαϊκή αγορά θα διαδραματίσει καθοριστικό παράγοντα στη στρατηγική της, και σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρία, το νέο ηλεκτρικό SUV θα έχει φουτουριστικό σχεδιασμό, όπως ακριβώς είδαμε και στο Kia Imagine Concept, που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης του 2019.

Το SUV της Genesis θα προσφέρεται και ως τετρακίνητο, με την κορεατική premium εταιρία να κάνει γνωστό ότι θα προσφέρει τα μοντέλα της στην Ευρώπη, ενώ έως το 2022 τα αυτοκίνητά της θα εξοπλίζονται με ημιαυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...