Από την 1η Ιανουαρίου ο Sebastian Vettel είναι οδηγός της Aston Martin, όπως θα ονομάζεται από φέτος η Racing Point, με τον Γερμανό να ανυπομονεί να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του νέου του μονοθεσίου, το οποίο και αυτό θα του δώσει ένα γυναικείο όνομα, κατά την προσφιλή του τακτική.

Ο Vettel έχει ήδη επισκεφτεί τα κεντρικά της ομάδας στο Silverstone της Αγγλίας και δήλωσε πως ανυπομονεί για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, ενώ τονίζει πως είναι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσει τον κινητήρα της Mercedes. Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε πως θα βρεθεί αρκετές φορές στο Silverstone μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου προκειμένου να μάθει τους μηχανικούς, να του πάρουν τα μέτρα για το κάθισμα, αλλά και να κάνει προσομοιώσεις.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα για μένα εκεί, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω. Πρέπει πάντα να είσαι ανοιχτός σε νέα πράγματα. Θα συναντήσω πολλούς νέους ανθρώπους, νέους τρόπους εργασίας, νέες προσεγγίσεις και δεν θα ήταν σωστό να πιστεύω πως μόνο ο δικός μου τρόπος είναι ο σωστός τρόπος.

Το νέο μονοθέσιο της Aston Martin θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στο κεντρικό εργοστάσιο της Aston Martin στο Gaydon της Αγγλίας.

O Sergio Perez, πρώην πιλότος της Racing Point και νυν της Red Bull, δηλώνει πεπεισμένος πως ο Vettel ταιριάζει στη νοοτροπία της νέας του ομάδας:

Ο Sebastian έχει σίγουρα πάρει τη σωστή απόφαση. Βρίσκεται σε μια ομάδα που αποτελείται από αγνούς δρομείς. Θα το απολαύσει και είμαι σίγουρος ότι όλοι εκεί θα το διασκεδάσουν. Θα είναι επιτυχής η μεταγραφή του διότι κατά την εκτίμησή μου, η Aston Martin θα είναι μια από τις ισχυρότερες ομάδες το 2021. Σίγουρα θα έχει ένα υπέροχο μονοθέσιο.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Helmut Marko της Red Bullt είπε πως “η πτώση και η ανασφάλεια” του Γερμανού πιλότου στη Ferrari ήρθε μετά την έξοδο του στο γερμανικό GP του 2018.

Την περίοδο εκείνη ο Vettel ήταν επικεφαλής του πρωταθλήματος των οδηγών και στο συγκεκριμένο αγώνα είχε ξεκινήσει από την pole. Ωστόσο ένα λάθος του, οδήγησε στην εγκατάλειψη, με τον Hamilton να κερδίζει την νίκη και τους 25 βαθμούς που αποδείχτηκαν σημαντικοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Marko θεωρεί πως υπήρξε μόνιμος αντίκτυπος στη Ferrari λόγω του λάθους του Vettel, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Maurizio Arrivabene να αντικατασταθεί από τον Mattia Binotto.