Δημοπρατείται μια σπάνια Bugatti Type 57S του 1937

Σχετικά άρθρα

Στην δημοπρασία Legends of the Road του οίκου Bohnams, θα βγει στο σφυρί μια σπάνια Bugatti Type 57S του 1937, η οποία εκτιμάται ότι θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ €5.600.000 και €7.900.000.

Το αυτοκίνητο ήταν παραγγελία του sir Robert Ropner, μέλος της οικογενειακής ναυτιλιακής εταιρίας Ropner Shipping Line. Το πλαίσιο της συγκεκριμένης Type 57S είναι ειδικού ελαφρού τύπου και είχε κατασκευαστεί ειδικά για τη συμμετοχή στο γαλλικό Grand Prix του 1936 -το οποίο κέρδισε. Επιπλέον, έτρεξε για το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας της Bugatti την ίδια χρονιά, όντας το μόνο από τα τρία Type 57G “Tank” που συμμετείχαν στην προσπάθεια επίτευξης του ρεκόρ και επιβίωσε άθικτο.

Έπειτα, μετασκευάστηκε ειδικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ropner από την εταιρεία Corsica Coachworks του Λονδίνου, ο οποίος το κράτησε για κάποια χρόνια πριν το πάρει στην κατοχή του ο Rodney Clarke, ιδρυτής της αγωνιστικής ομάδας British Connaught Grand Prix. Τελευταίος αγοραστής ήταν το 1969 ο πρώην μηχανικός της Bugatti, Bill Turnbull, ο οποίος έκτοτε δεν έβγαλε ποτέ το αυτοκίνητο στο δρόμο και το φυλούσε στο εργαστήριο του.

Αυτό βρίσκεται στο North Staffordshire της Αγγλίας, όπου και ξεκίνησε την ανακατασκευή του. Ο Bonhams αναφέρει ότι η διαδικασία ανακατασκευής είχε σχεδόν ολοκληρωθεί τη στιγμή του θανάτου του Turnbull το 2020 και ως εκ τούτου, το αυτοκίνητο χρειάζεται μόνο μερική επανασυναρμολόγηση.

Μηχανικά, η Bugatti Type 57S φοράει έναν 3,3-λίτρων κινητήρα, ο οποίος κατέστησε την 57S το ταχύτερο αυτοκίνητο της εποχής της.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο διάδοχος της Bugatti Chiron

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του νέου hypercar της Bugatti που θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 20 Ιουνίου. Το αυτοκίνητο θα παίρνει κίνηση από τον...