Έχουν περάσει δύο μήνες από τη στιγμή που η Subaru παρουσίασε το νέο BRZ και η Toyota δεν έχει δώσει καμία πληροφορία σχετικά με το δικό της -αντίστοιχο- μοντέλο, καθώς όπως γνωρίζεις τα GT86 και BRZ εξελίσσονται από κοινού. Φαίνεται, όμως, ότι διέρρευσαν δύο φωτογραφίες του εμπρός προφυλακτήρα του νέου sport μοντέλου της Toyota, το οποίο αναμένεται να ονομαστεί GR86.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Οκτωβρίου του 2020 η Toyota κατέθεσε στο IP Australia -το γραφείο του υπουργείου βιομηχανίας, καινοτομίας και επιστημών της Αυστραλίας, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τη νομοθεσία σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα εμπορικά σήματα και τα καταχωρημένα σχέδια στην χώρα- την κατοχύρωση του σχεδίου του προφυλακτήρα.

Η IP Australia δημοσίευσε τις φωτογραφίες στις 18 Ιανουαρίου και αναφέρει ως κατόχους των σχεδίων τις Subaru και Toyota, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αφορά το μοντέλο της δεύτερης, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να αφορά μια πιο “καυτή” έκδοση του BRZ.

Οι εικόνες δείχνουν τη μάσκα του μοντέλου, η οποία έχει τραπεζοειδές σχήμα με τα πλευρά της να διευρύνονται από πάνω προς τα κάτω. Επιπλέον, βλέπουμε τα κοψίματα του προφυλακτήρα για τα φωτιστικά σώματα, καθώς και τις αιχμηρές, στενές εισόδους στα άκρα του προφυλακτήρα που έχουν οριζόντια “εξογκώματα” στο εσωτερικό των ανοιγμάτων τους.

To GR86 θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2021 και η λογική λέει ότι θα φέρει το ίδιο κινητήριο σύνολο με το BRZ. Το τελευταίο φορά έναν νέο κινητήρα, ο οποίος έχει κατά 15% αυξημένη ροπή. Ο λόγος για την ατμοσφαιρική έκδοση του 2,4-λίτρων τετρακύλινδρου boxer κινητήρα (FA24) της Subaru, ο οποίος αποδίδει 228 άλογα στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 3.700 σ.α.λ. Η σχέση συμπίεσης του είναι 13,5:1, η διάμετρος του κινητήρα των εμβόλων είναι 94 χλστ. και η διαδρομή του στα 86 χλστ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα νέο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το βάρος του αυτοκινήτου να κυμαίνεται από 1.276 έως 1.306 κιλά, ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού και το κιβώτιο ταχυτήτων.