Τα λειτουργικά κέρδη του VW Group διαμορφώθηκαν στα 10 δισ. ευρώ το 2020, έναντι 19,3 δισ. ευρώ το 2019. Τα φετινά κέρδη ήταν διπλάσια από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές (4,8 δισ. ευρώ), με την VW να τονίζει πως οι επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου ήταν οι καλύτερες καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, χάρη στις οποίες ανακτήθηκε ένα μέρος των απωλειών της πανδημικής κρίσης.

Οι παραδόσεις στους πελάτες του Volkswagen Group συνέχισαν να ανακάμπτουν σημαντικά στο 4ο τρίμηνο και υπερέβησαν τις παραγγελίες του 3ου τριμήνου 2020,

αναφέρει η εταιρεία.

1Διάβασε ακόμη

Πτώση 15,2% στις πωλήσεις του VW Group το 2020

Οι δημοσιευμένες ταμειακές ροές αναμένεται να διαμορφωθούν στα 6 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, με τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία να ανακοινώνονται στις 16 Μαρτίου.

Το VW Group αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων ως απόρροια της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, με την παραγωγική διαδικασία να εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις σε εξαρτήματα, λόγω των αναταράξεων στο διεθνές εμπόριο.

Μετά την ανακοίνωση των κερδών, η μετοχή της Volkswagen έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών, μιας και αυξήθηκε κατά 2,7% στα 166,4 ευρώ, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας να ανέρχεται στα 86,89 δισ. ευρώ.