Για ακόμη μια φορά η Sony δηλώνει πως δεν σκοπεύσει να κατασκευάσει το Vision-S concept, μιας και δεν είναι στις προθέσεις της να γίνει κατασκευαστής αυτοκινήτων. Η εταιρία χαρακτηρίζει το concept ως τη συμβολή της στην εξέλιξη των αυτοκινήτων.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σεντάν όχημα, εξοπλισμένο με 33 αισθητήρες που αναλύουν το περιβάλλον και μπορούν να ανιχνεύσουν και να αναγνωρίσουν ανθρώπους και αντικείμενα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο και να παρέχουν “εξαιρετικά προηγμένη υποστήριξη οδήγησης”. Ακόμα, αντί για πλαϊνούς καθρέπτες διαθέτει κάμερες, ενώ στο εσωτερικό του συναντάμε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και μεγάλη γυάλινη οροφή.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 268 ίππων που επιτρέπουν στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα. Είναι κατασκευασμένο πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Magna Steyr, με την Sony να δηλώνει πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι επίσης κατάλληλη και για να φιλοξενήσει SUV μοντέλα.

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+, με την Sony να θέλει να δημιουργήσει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4.