Ο Juan Manuel Correa ήταν ο πιλότος που εμβόλισε τον Anthoine Hubert στο τραγικό δυστύχημα του αγώνα της F2 στην πίστα του Spa-Francorchamps, την τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 2019, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 22-χρονος Γάλλος.

Ο Correa τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια και στην σπονδυλική του στήλη, και οι γιατροί αποφάσισαν να βάλουν τον Correa σε τεχνητό κώμα, καθώς διαπιστώθηκε πως πάσχει από ARDS (σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας).

1

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο οδηγός από το Εκουαδόρ βγήκε από το κώμα, αλλά η αποκατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά επίπονη και μακροχρόνια διαδικασία.

Ο Correa υποβλήθηκε προ ημερών στην 20ή χειρουργική επέμβαση και ευελπιστεί ότι σύντομα θα καταφέρει να επιστρέψει στην κανονικότητα, με απώτερο σκοπό να ξαναβρεθεί στο grid της Formula 2 από το 2021.

Αναρρώνοντας από το τελευταίο χειρουργείο, ο Correa ζήτησε από τους ακόλουθούς του στο Instagram να του υποβάλλουν όποια ερώτηση επιθυμούσαν. Ένας εξ αυτών τον ρώτησε για την κατάσταση των ποδιών του έπειτα από τη σύγκρουση στον αγώνα του Spa.

2

O 21χρονος οδηγός ξάφνιασε τους πάντες, καθώς “ανέβασε” μια φωτογραφία από τον τρισδιάστατο υπέρηχο στον οποίον είχε υποβληθεί, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Η παραπάνω εικόνα είναι απλά συγκλονιστική, καθώς είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα και στα δύο του πόδια.