Η Ferrari ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος αντοχής από το 2023, ετοιμάζοντας το δικό της Le Mans Hypercar (LMH).

Μετά από μια περίοδο μελέτης και ανάλυσης, η Ferrari έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες την ανάπτυξη του νέου LMH αγωνιστικού. Το πρόγραμμα των δοκιμών, το όνομα του αγωνιστικού και οι οδηγοί που θα αποτελέσουν τα επίσημα πληρώματα, θα ανακοινωθούν μελλοντικά.

Η ιταλική εταιρία θα τεθεί στο WEC απέναντι στην Toyota, την Peugeot, τη Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) και τη ByKolles, καθώς η Audi, η Porsche και η Acura κατασκευάζουν νέα αγωνιστικά πρωτότυπα της κατηγορίας LMDh, τα οποία θα μπορούν να τρέξουν σε μια ενοποιημένη κατηγορία του Le Mans Hypercar.

Η Ferrari φέρεται να έχει κάνει δοκιμές στην πίστα του Fiorano μιας ειδικά τροποποιημένης Ferrari FXX-K Evo, που πληροί τους κανονισμούς της νέας κατηγορίας.

Η Ferrari έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans εννέα φορές, με την τελευταία φορά να είναι το 1965. Από το 2006 αγωνιστικά της συμμετέχουν με ιδιωτικές εταιρίες στις GT κατηγορίες και το 2019 η 488 GTE Evo της AF Corse πήρε τη νίκη στη κατηγορία της.

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, δήλωσε:

Σε περισσότερα από 70 χρόνια αγώνων σε πίστες σε όλο τον κόσμο, οδηγήσαμε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στη νίκη αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις: καινοτομίες που γεννιούνται στην πίστα και έπειτα κάνουν κάθε αυτοκίνητο δρόμου που παράγεται στο Μαρανέλο ξεχωριστό.

Με το νέο πρόγραμμα Le Mans Hypercar η Ferrari επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αγωνιστική της δέσμευση και την αποφασιστικότητά της να πρωταγωνιστεί σε μεγάλα, παγκόσμια γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η κίνηση εμπλοκής της Ferrari στο WEC είναι λογική μετά την εισαγωγή του budget cap στην F1, με την ιταλική εταιρία να αναζητά άλλες δραστηριότητες για την αναδιάταξη του προσωπικού της. Ορισμένο από το προσωπικό της έχει ήδη μετακινηθεί για να συνεργαστεί με την ομάδα της Haas, η οποία χρησιμοποιεί κινητήρες της Ferrari και έχει στενή συνεργασία με την ομάδα του Μαρανέλο.