Η Aston Martin ανακοίνωσε το όνομα του μονοθέσιου της με το οποίο θα επιστρέψει -μετά από 60 χρόνια- και επισήμως στο κόσμο της Formula 1. Το όνομα αυτού AMR21, και -όπως έχει κάνει ήδη γνωστό- η παρουσίαση του θα γίνει στις 3 Μαρτίου, 17:00 ώρα Ελλάδας.

Η Aston Martin F1 αναφέρει ότι σχεδόν το 50% του DNA του μονοθέσιου του 2020 έχει μεταφερθεί στο φετινό μονοθέσιο, με την εξέλιξη του τελευταίου να έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2020.

Η βρετανική ομάδα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στους αγώνες αντοχής τα τελευταία χρόνια, με πολλές νίκες στις κατηγορίες της στις 24 ώρες του Le Mans, αλλά η νέα διοίκηση κατανοεί τη δύναμη της Formula 1, όταν πρόκειται για την αναγνωρισιμότητα του ονόματος της.

Η εμπλοκή της βρετανικής εταιρίας στην Formula 1 ξεκίνησε το 2017 μέσω της χορηγίας στη Red Bull Racing, αλλά πλέον αυτή η σχέση ολοκληρώθηκε και η Aston Martin εντάσσεται στην ελίτ της F1, ως κατασκευαστής. Μαζί με το νέο μονοθέσιο, η ομάδα θα μας δείξει και το livery του 2021, ενώ θα παρουσιάσει το οδηγικό της δίδυμο, το οποίο περιλαμβάνει τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Sebastian Vettel και τον Lance Stroll.