Η Bridgestone παρουσίασε σήμερα το νέο της ελαστικό υπέρ υψηλών επιδόσεων, το Potenza Sport που αντικαθιστά το Potenza S001 και προσφέρει άριστη απόδοση στην κατηγορία στο στεγνό, σε συνδυασμό με κορυφαίες επιδόσεις στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, οι δοκιμές του TUV SUV έδειξαν πως το ελαστικό επιτυγχάνει τις καλύτερες επιδόσεις τόσο σε στεγνό φρενάρισμα (μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνή επιφάνεια) όσο και σε σταθερότητα στις στροφές και σε ευθεία.

Επιπλέον, το Bridgestone Potenza Sport προσφέρει πολύ καλή απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα, καθώς διαθέτει ετικέτα της Ε.Ε. με διαβάθμιση A στο κράτημα σε βρεγμένο σε όλες τις διαστάσεις.

Ο σχεδιασμός πέλματος του ελαστικού υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων τρισδιάστατων αυλακώσεων για την αύξηση της ακαμψίας, με όφελος στο φρενάρισμα και στην αντίσταση στην τριβή. Η σύνθεση της γόμας βελτιώνει τις επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο, με την Bridgestone να χρησιμοποιεί επίσης μια νέα υβριδική ενίσχυση της στεφάνης για να μεγιστοποιήσει την απόδοση σταθερότητας του ελαστικού με υψηλή ταχύτητα. Επίσης, έχει εφαρμοστεί ένας σπορ σκελετός για την αύξηση της απόδοσης σταθερότητας και της απόκρισης στο τιμόνι, ενώ βελτιστοποιεί την αντίσταση κύλισης.

Το Potenza Sport είναι τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης σε πολλά αυτοκίνητα, όπως τα Maserati MC20, Lamborghini Huracan STO και BMW 8-Series. Είναι ήδη διαθέσιμο στη Ελλάδα και προσφέρεται σε 96 διαστάσεις από 17 “έως 22” ίντσες.