Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα δύο σκίτσα-φωτογραφίες του εσωτερικού του Kushaq. Το νέο μικρό crossover της τσέχικης εταιρίας θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας, με τον σχεδιασμό του εσωτερικού να θυμίζει κάτι από αυτόν τον Kamiq.

Υπάρχει μεγάλη οθόνη αφής 10″ στο κέντρο του ταμπλό, ψηφιακό πίνακα οργάνων, δύο θύρες USB και διάκτινο τιμόνι. Τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στις 18 του μηνός, με το μοντέλο να προστίθεται στα Rapid, Octavia, Superb, Karoq και Kodiaq, που διαθέτει η γκάμα της Skoda στην Ινδία.

Το μεσαίου μεγέθους SUV είναι το πρώτο μοντέλο που έχει εξελιχθεί ειδικά για την αγορά της Ινδίας, με όνομα του να συμμορφώνεται με την ονοματολογία των SUV της τσέχικης εταιρίας, που ορίζει το όνομα τους να ξεκινά με το γράμμα K και να τελειώνει με το γράμμα Q (Kodiaq, Karoq, Kamiq).

Αυτό προέρχεται από τα σανσκριτικά, μια ινδική γλώσσα με παράδοση χιλιάδων ετών. Στη “γλώσσα των θεών”, που χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα, η λέξη “kushak” σημαίνει βασιλιάς ή αυτοκράτορας.

Το μοντέλο θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Vision In Concept, το οποίο παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Το Kushaq βασίζεται στην MQB A0 IN πλατφόρμα του VW Group, θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας και μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης, τον 1.000άρη και 1.500άρη TSI.

Και οι δύο θα μεταφέρουν την κίνηση στον εμπρός άξονα, και θα συνδυάζονται -ανάλογα την έκδοση- με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Μετά το Kushaq, θα ακολουθήσει ένα sedan μοντέλο βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα, με τα δύο μοντέλα να κατασκευάζονται στην Ινδία. Τα οχήματα που βασίζονται στη φθηνότερη πλατφόρμα δεν αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να γίνει αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η επένδυση της Skoda στην Ινδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου India 2.0, με την εξέλιξη της low-cost πλατφόρμας για την Ινδία να είναι σημαντική, καθώς η συγκεκριμένη αγορά είναι τεράστια για φθηνά οχήματα.