Η Audi έδωσε μια σειρά φωτογραφιών αλλά και αρκετές λεπτομέρειες από το Q4 e-tron που θα προσφέρεται και σε Sporback έκδοση. Πρόκειται για ένα compact ηλεκτρικό SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και κίνηση θα παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν έως 306 άλογα.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 6,3 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν θα ενέργεια από μια μπαταρία 82 kWh που θα καταλαμβάνει σχεδόν όλο το χώρο που υπάρχει στο δάπεδο μεταξύ των δύο αξόνων. Η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 450 χιλιόμετρα, με την φόρτιση της μπαταρίας να γίνεται με ισχύ έως και 125 kW, με αποτέλεσμα η επαναφόρτισή της έως το 80% της χωρητικότητάς της να επιτυγχάνεται μέσα σε 30 πρώτα λεπτά της ώρας.

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί κυρίως τον πίσω ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων και των 310 Nm ροπής και όταν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιεί τον μπροστινό ηλεκτροκινητήρα των 102 ίππων και 150 Nm ροπής, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε τετρακίνητο.

Στο εσωτερικό του συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″ και οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,1″ ή 11,6″. Επίσης θα μπορεί να εξοπλιστεί με head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ θα υποστηρίζει και φωνητικές εντολές, έχοντας και το βοηθό “Hey, Audi”. Ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού γίνεται μέσα από μια ακόμη οθόνη αφής, με το τιμόνι να μην έχει φυσικά κουμπιά, αλλά επιφάνειες αφής.

Στο εσωτερικό του συναντάμε αρκετούς χώρους για την αποθήκευση αντικειμένων, χωρητικότητας 24,8 λίτρων, με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 520 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 1.490 λίτρα, μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το Audi Q4 e-tron έχει μήκος 4,59 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα, ύψος 1,61 μέτρα και μεταξόνιο 2,76 μέτρων. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.