Η Tesla συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του φορτηγού της και δημοσίευσε ένα video στο οποίο βλέπουμε το ηλεκτρικό φορτηγό να κάνει δοκιμές μέσα σε μια πίστα. Η Tesla θέλει να ξεκινήσει τις παραδόσεις του μέσα στο έτος, με τη παραγωγή των μπαταριών και του powertrain του οχήματος να γίνεται στο Gigafactory της Νεβάδα, ενώ η συναρμολόγηση του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της Tesla στο Όστιν.

1

Ο Elon Musk έχει κάνει γνωστό πως το φορτηγό της Tesla θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα η αυτονομία θα αγγίζει τα 600 μίλια (966 χλμ), 160+ χλμ περισσότερα από την αρχική ανακοίνωση της εταιρείας των 500 μιλίων.

Το φορτηγό της Tesla είναι πολύ γρήγορο στην επιτάχυνση, μιας και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα όταν δεν κουβάλα καρότσα, ενώ όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα. Τέλος, θα μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα. Η τιμή του θα ξεκινά από τις 150.000 δολάρια.