Όπως ανακοίνωσε η NHTSA, η Genesis ανακαλεί στις ΗΠΑ 94.646 G80 παραγωγής μεταξύ 2015 και 2020 και 552 G70 παραγωγής 2019 – 2021, λόγω προβλήματος στη μονάδα του ABS, η οποία μπορεί να βραχυκυκλώσει με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμη και πυρκαγιά στον χώρο του κινητήρα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός από το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά η NHTSA γνωρίζει τρεις επιβεβαιωμένες πυρκαγιές σε αυτοκίνητα λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η Genesis συμβουλεύει στους ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων να τα παρκάρουν σε εξωτερικούς χώρους, μακριά από άλλα οχήματα και κατασκευές, έως ότου γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες αντικατάστασης της μονάδας του ABS.

Στις σχετικές ειδήσεις η Nissan ανακαλεί 2.407 Altima παραγωγής 2020 – 2021 στις ΗΠΑ, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ένας σύνδεσμος στο σύστημα διεύθυνσης, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κραδασμούς στο τιμόνι, αλλά και να αποσυνδεθεί το ακραξόνιο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την μερική απώλεια διεύθυνσης του αυτοκινήτου, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.