Η Rivian έκανε γνωστό πως θα δημιουργήσει το δικό της δίκτυο φορτιστών στις ΗΠΑ και στον Καναδά, τοποθετώντας 3.500 ταχυφορτιστές και 10.000 φορτιστές επιπέδου 2 έως τα τέλη του 2013.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της εταιρίας RJ Scaringe, η Rivian θα τοποθετήσει φορτιστές όχι μόνο σε αυτοκινητοδρόμους, σε πόλεις, σε εμπορικά κέντρα, σε εστιατόρια, σε κάμπινγκ και σε πάρκα αλλά και σε προορισμούς στη φύση, όπως στα πάρκινγκ που βρίσκονται κοντά σε μονοπάτια ποδηλασίας και πεζοπορίας, σε σημεία καγιάκ αλλά και σε δημοφιλείς περιοχές αναρρίχησης.

Οι απλοί φορτιστές θα προσθέτουν 40 χλμ αυτονομίας ανά ώρα φόρτισης, με το δίκτυο των ταχυφορτιστών να ονομάζεται Adventure Network και να προσθέτει στα R1S και R1T αυτονομία 225 χλμ σε μόλις 20 λεπτά φόρτισης.

Οι 3.500 ταχυφορτιστές θα εγκατασταθούν σε 600 τοποθεσίες των ΗΠΑ και του Καναδά και θα τροφοδοτούνται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μιας και η Rivian θα συνεργαστεί με τοπικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε οι φορτιστές να τροφοδοτούνται από ηλεκτρική ενέργεια που παρήχθη από αιολική και ηλιακή ενέργειας, όπου είναι δυνατόν.

Η Rivian προσθέτει πως τα αυτοκίνητά της θα διαθέτουν τεχνολογία πλοήγησης που θα βοηθούν τον οδηγό να σχεδιάζει την διαδρομή του βασιζόμενος και στα σημεία που θα είναι εγκατεστημένοι οι φορτιστές της.

Το Rivian Adventure Network θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο για τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Rivian, με τα R1T και R1S να είναι συμβατά με όλα τα δίκτυα CCS που χρησιμοποιούνται από τις VW, BMW, GM και τις περισσότερες υπόλοιπες εταιρίες, πλην της Tesla.

Παράλληλα η Rivian προσφέρει και έναν οικιακό φορτιστή 11,5 kW που προσθέτει και στα αυτοκίνητα 40 χλμ αυτονομίας ανά ώρα φόρτισης.