FIA: Παράνομο λογισμικό στον κινητήρα της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Στο ίδιο έργο θεατές γινόμαστε για ακόμη μια φορά, μιας και ο πολλά υποσχόμενος κινητήρας της Ferrari είναι παράνομος σύμφωνα με την FIA και την Formula 1. Μετά το τέλος του πρώτου φετινού GP, στη πίστα του Μπαχρέιν, οι αγωνοδίκες εξέτασαν τον κινητήρα της Scuderia και βρήκαν παρατυπίες στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει παρανόμως την απόδοσή του.

Συγκεκριμένα, οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν πως οι τεχνικοί της Ferrari έχουν αναπτύξει ένα προηγμένο λογισμικό που ξεγελά τους αισθητήρες ροής καυσίμου και μπορεί να εισαγάγει επιπλέον καύσιμο στον θάλαμο καύσης, αυξάνοντας την ιπποδύναμη του 1.600άρη V6 turbo κινητήρα.

Η Ferrari πίστευε πολύ στον φετινό της κινητήρα, υποστηρίζοντας πως σε συνεργασία με την Shell έχει καταφέρει να αυξήσει την θερμική απόδοση του, εκτιμώντας πως αυτό μειώνει κατά 1 δέκατο του δευτερολέπτου τον χρόνο ανά γύρο, ενώ αλλαγές και βελτιστοποιήσεις έχουν γίνει τόσο στο υβριδικό σύστημα, όσο και στα ηλεκτρονικά.

Όπως είδαμε και κατά την διάρκεια του πρώτου αγώνα της χρονιάς, το φετινό μονοθέσιο της Ferrari είναι αισθητά βελτιωμένο από το περσινό και μένει να δούμε πλέον πως θα τα πάει στον επόμενο αγώνα, στην Ίμολα, με την ιταλική ομάδα να αναγκάζεται να αφαιρέσει το παράνομο λογισμικό από τα μονοθέσιά της.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα τις δηλώσεις του Mattia Binotto πως η Ferrari δεν θα επενδύσει ιδιαίτερα πολύ χρόνο και πόρους στην εξέλιξη της SF21, μιας και στόχος της είναι να εστιάσει στο μονοθέσιο του 2022 λόγω της αλλαγής των κανονισμών, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που θα την επαναφέρει στη κορυφή, ίσως και το 2021 γίνει μια σεζόν της Formula 1 που η Ferrari θα θέλει να σβήσει από τη μνήμη της.

Καλό μήνα!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...