Επίσημο: Maserati Levante Hybrid με 2,0-λιτρο κινητήρα 330 ίππων

Σχετικά άρθρα

Μετά από μια πολύ σύντομη περίοδο teasαρίσματος, η Maserati παρουσίασε σήμερα το δεύτερο υβριδικό της μοντέλο, την Levante Hybrid, η οποία έρχεται λίγους μήνες μετά μετά την Ghibli Hybrid.

Η ιταλική εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι μέχρι το 2025 θα “ηλεκτροδοτηθεί” όλη η γκάμα της, με την Levante Hybrid να κινείται με το ίδιο υβριδικό σύνολο που συναντάμε στην Ghibli, ήτοι ένας 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας με έναν εναλλάκτη 48 volt και έναν επιπλέον ηλεκτρικό υπερφορτιστή (e-Booster), που υποστηρίζεται από μια μπαταρία.

Η απόδοση συνόλου στο ιταλικό SUV αγγίζει τα 330 άλογα στις 5.750 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής από τις 2.250 σ.α.λ., και για τα 0-100 χλμ/ώρα -το βάρους 2.090 κιλών αμάξωμα- χρειάζεται 6 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 240 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το υβριδικό μοντέλο ζυγίζει λιγότερο από το αντίστοιχο με 6κύλινδρο κινητήρα (τόσο ντίζελ, όσο και βενζίνη), και πάνω απ’όλα έχει ακόμη καλύτερη κατανομή βάρους, καθώς η μπαταρία τοποθετείται στο πίσω μέρος -χωρίς να διακυβεύεται η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, που φτάνει τα 580 λίτρα- και έτσι εξισορροπούνται βέλτιστα οι μάζες του οχήματος. Σύμφωνα με την Maserati, όλα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη Levante Hybrid ακόμα πιο ευέλικτη και διασκεδαστική στην οδήγηση.

Από άποψη εμφάνισης, η Levante Hybrid ξεχωρίζει από το νέο μεταλλικό χρώμα τριπλής επίστρωσης, που ονομάζεται Azzurro Astro, διαθέσιμο ως μέρος του προγράμματος εξατομίκευσης της μάρκας, Maserati Fuoriserie. Άλλες λεπτομέρειες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό συμβάλλουν στον άμεσα αναγνωρίσιμο σχεδιασμό της έκδοσης, καθώς υπάρχουν μπλε λεπτομέρειες, χρώμα που έχει επιλεγεί για την αναγνώριση των υβριδικών αυτοκινήτων.

Το αυτοκίνητο πατάει σε 19άρες ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 265/50, οι οποίες “κρύβουν” τις διπίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 345×32 χλστ. και μονοπίστονες πίσω με δίσκους 330×22 χλστ. Οι εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου δεν έχουν αλλάξει και έτσι το μήκος του ανέρχεται σε 5.005 χλστ., το πλάτος του τα 1.981 χλστ., και το ύψος του τα 1.693 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.004 χλστ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...