Δέκα μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του Rogue για την αγορά της Αμερικής, η Nissan παρουσίασε το μοντέλο το οποίο στις αγορές της Κίνας και Ευρώπης κυκλοφορεί ως X-Trail. Το μοντέλο κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκίνητου της Σαγκάης, και στην Ευρώπη θα γίνει διαθέσιμο από το καλοκαίρι του 2022.

Όπως και το Qashqai, το νέο X-Trail βασίζεται στην ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας CMF-C/D της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, και ανάμεσα στα κινητήρια σύνολα του θα υπάρχει το e-Power της Nissan, προσφέροντας παράλληλα τεχνολογία υποστήριξης οδηγού, αναβαθμισμένη οδηγική συμπεριφορά και δυναμικές επιδόσεις.

Το e-Power διαφέρει από τα τυπικά υβριδικά συστήματα, καθώς απλοποιεί τη λειτουργία του κινητήριου συνόλου, με τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης να παρέχει αποκλειστικά ισχύ στους τροχούς. Η μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα, επαναφορτίζεται από έναν αποδοτικό, ενσωματωμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί ως γεννήτρια ισχύος.

Ακόμα, το νέο X-Trail διαθέτει βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης, με δυνατότητα ρυθμίσεων για το χιόνι, το χώμα και την λάσπη.

Στο Qashqai, το νέο υβριδικό σύστημα μετάδοσης e-Power έχει απόδοση 140 kW (190 άλογα) και τα 330 Nm ροπής, και αποτελείται από βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων απόδοσης 157 ίππων, που δίνει αποκλειστικά κίνηση σε μια γεννήτρια. Αυτή παράγει ηλεκτρική ενέργεια και τροφοδοτεί την μπαταρία του αυτοκινήτου, με τον ηλεκτροκινητήρα, που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, να αντλεί ενέργεια από την μπαταρία, μέσω του μετατροπέα.

H νέα, τέταρτη γενιά του X-Trail προσφέρεται με έως και 7 καθίσματα στο εσωτερικό, με το μοντέλο να φέρει λεπτά LED φωτιστικά σώματα και την V-Motion μάσκα. Το ιαπωνικό SUV διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση και παρά το μικρότερο μήκος του κατά 3,8 εκατοστά, το εσωτερικό έχει γίνει πιο ευρύχωρο, με τους πίσω επιβάτες να διαθέτουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και για τα κεφάλια τους. Το μήκος του μοντέλου φτάνει στα 4,65 μέτρα, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,71 μέτρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8″ ή 9″ και υποστήριξη Apple CarPlay και το Android Auto. Επίσης υπάρχει head-up display 10,8″ και ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″ στον πρόσθετο εξοπλισμό, αλλά και αρκετές θύρες USB. Τέλος, φέρει τη σουίτα ProPILOT με όλες τις τεχνολογίες ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.