Η Lancia 037 επιστρέφει ως σύγχρονο supercar από την Kimera Automobili

Σχετικά άρθρα

Η άγνωστη -μέχρι σήμερα- Kimera Automobili έδωσε μερικά teasers ενός hardcore supercar που ετοιμάζει και αποτίει φόρο τιμής στην θρυλική Lancia 037.

Η ιταλική εταιρία φαίνεται ότι ζήλεψε την επιτυχία του εγχειρήματος της Automobili Amos και της Lancia Delta Futurista, και έχοντας εμπειρία στις ανακατασκευές vintage ιταλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων rally, όπως της Stratos, της Delta και της 037, θέλει να δώσει μια νέα πνοή στο τελευταίο δικίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο που κέρδισε τίτλο στο WRC.

Η Kimera Evo37 θα είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που θα παραμείνει πιστό στο σχεδιασμό και στα μηχανολογικά της Lancia 037, με την εταιρεία να έχει στρατολογήσει μηχανικούς που είχαν εργαστεί στο πρωτότυπο αυτοκίνητο για να την βοηθήσουν να δημιουργήσει μια σύγχρονη μετενσάρκωση της ιστορικής Lancia.

Ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτό του Claudio Lombardi, του μηχανικού πίσω από τον τετρακύλινδρο αγωνιστικό κινητήρα της Lancia, που έφερε turbo και κομπρέσορα. Με τη βοήθεια του Lombardi, το νέο Kimera Evo37 πρόκειται να χρησιμοποιήσει παρόμοια διάταξη, αλλά ο 2,0-λίτρος τετρακύλινδρος κινητήρας θα είναι εκσυγχρονισμένος με βάσει τα σημερινά πρότυπα.

Η Kimera υπόσχεται ότι το EVO37 θα αποδίδει περίπου 550 άλογα, με τον κομπρέσορα να είναι ηλεκτρικός. Η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρεία να προσφέρει την επιλογή μεταξύ μιας χειροκίνητης ή σειριακής μετάδοσης. Το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι μόλις 950 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι η σύγχρονη εκδοχή της Lancia 037 έχει όλα τα εχέγγυα να είναι πολύ συναρπαστική στην οδήγηση.

Η παραγωγή φυσικά θα είναι περιορισμένη, με την Kimera να δημιουργεί μόνο 37 αυτοκίνητα, αν βρεθούν οι αγοραστές. Η τιμή της Evo37 ξεκινά από τα €500.000, με την Kimera να αναφέρει ότι θα παράγει επίσης 10 επιπλέον αυτοκίνητα που θα είναι εξοπλισμένα με το συστήματα τετρακίνησης της Integrale.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lancia Ypsilon HF με 240 άλογα

Η Lancia αποκάλυψε το HF λογότυπο που θα φέρουν όλες οι γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της. Το πρώτο μοντέλο που θα το φέρει θα...

Μάθε τα πάντα για τη νέα Lancia Ypsilon

Μετά την προεπισκόπηση στις αρχές του μήνα, η Lancia αποκάλυψε σήμερα με κάθε επισημότητα τη νέα -τέταρτη- γενιά της Ypsilon, όντας το πρώτο αμιγώς...

Η Lancia αποκάλυψε τη νέα Ypsilon

Μετά από αρκετό teasing και διαρροές, η πολυαναμενόμενη αναγέννηση της παραμελημένης Lancia επιτέλους ξεκίνησε, παρουσιάζοντας σήμερα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της....

Ιδού η νέα Lancia Ypsilon

Διαρροών συνέχεια για τη νέα Ypsilon, αλλά αυτή τη φορά οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πιο αποκαλυπτικές από ποτέ για...
Autoblog.gr