Τα χρήματα που κέρδισαν οι CEO των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών το 2020

Σχετικά άρθρα

Το 2020 ήταν μια χρονιά που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν πτώση στις πωλήσεις τους εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η Covid-19, αλλά οι CEO τους είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να “φουσκώνουν”.

Συγκεκριμένα η Mary Barra, CEO της General Motors πρόσθεσε 23,7 εκατ. δολάρια στους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Η Barra έλαβε 2 εκατ. δολάρια ως μισθό, ενώ πήρε επιπλέον 3,8 εκατ. δολάρια σε μπόνους και 13,1 εκατ. δολάρια σε μετοχές.

Ο Mike Manley, CEO της Fiat Chrysler Automobiles πέρυσι κέρδισε 14,2 εκατ. δολάρια, με τον πρώην CEO της Ford, Jim Hackett να λαμβάνει 16,7 εκατ. δολάρια. Ο νέος CEO της Μπλε Οβάλ εταιρίας, ο Jim Farley, που ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας τον Οκτώβριο του 2020, πήρε 11,8 εκατ. δολάρια.

Ο πρώην CEO της Ferrari, Louis Camilleri, πέρυσι κέρδισε “μόλις” 375.846 ευρώ (453.365 δολάρια), με τα 363.960 ευρώ να είναι ο μισθός του και τα 11.886 ευρώ να ήταν bonus.

O Ola Kallenius, CEO της Daimler, κέρδισε 4,84 εκατ. ευρώ, με τα 1,34 εκατ. ευρώ (1,6 εκατ. δολάρια) να ήταν ο μισθός του και τα 3,5 εκατ. ευρώ (4,2 εκατ. δολάρια) να ήταν μπόνους.

Τα παραπάνω ποσά είναι “ψίχουλα” σε αυτά που κέρδισε πρακτικά ο Elon Musk της Tesla. Συγκεκριμένα ο Musk δεν λαμβάνει μισθό στην Tesla. Το γενναιόδωρο πακέτο αποδοχών του απαιτεί την αύξηση της κεφαλαιοποίησης της εταιρίας και την οικονομική ανάπτυξη της Tesla για να πετύχει μια σειρά αυξανόμενων στόχων. Πέρυσι ο Musk έλαβε τις πρώτες 6 από τις 12 δόσεις της ειδικής συμφωνίας που έχει κάνει με την Tesla, αποκτώντας 50,6 εκατ. μετοχές της Tesla.

Τα options έχουν τιμή 70 δολαρίων, έκπτωση σχεδόν 90% από την τρέχουσα τιμή της μετοχής (685 δολάρια), κάτι που σημαίνει ότι ο Musk θα μπορούσε να κερδίσει 32 δισ. δολάρια αν μπορούσε να πουλήσει σήμερα τις μετοχές. Ωστόσο, σύμφωνα με την συμφωνία του Musk με την Tesla, πρέπει να διατηρήσει τις μετοχές για πέντε χρόνια προτού μπορέσει να τις πουλήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Ford θα κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιο της στην Ισπανία

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η Ford έκανε γνωστές τις προθέσεις της να κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια στην Ισπανία, χωρίς...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr