Από τις αρχές του έτους, τα Robotaxi της Waymo μεταφέρουν επιβάτες στο Φοίνιξ και το Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α., χωρίς να υπάρχει οδηγός ασφαλείας πίσω από το τιμόνι του, αλλά παρότι τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά, το παρακάτω video δείχνει πως το πλήρως αυτόνομο όχημα της Google, ενώ είναι εντυπωσιακό, απέχει πολύ από το τέλειο.

Πιο συγκεκριμένα, στα πρώτα 10 λεπτά θα δεις το αυτόνομο ταξί να κινείται απροβλημάτιστα, διατηρώντας χωρίς λάθη την πορεία του. Όταν, όμως, το Robotaxi της Waymo σταμάτησε για να κάνει μια δεξιά στροφή (στο 12ο λεπτό του video), μπερδεύτηκε, καθώς η δεξιά λωρίδα ήταν μπλοκαρισμένη από μια σειρά κώνων, εξαιτίας των έργων στον δρόμο.

Οι αισθητήρες του οχήματος αναγνώρισαν τους κώνους, αλλά δεν ήξεραν πώς να ανταποκριθούν σε αυτούς, με την Waymo να τονίζει σε ανακοίνωση της:

Καθώς οδηγούσε πλήρως αυτόνομα μέσα από μια εκτεταμένη κατασκευαστική ζώνη, το αυτοκίνητο εντόπισε μια ασυνήθιστη κατάσταση και ζήτησε την προσοχή ενός απομακρυσμένου ειδικού για να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της αλληλεπίδρασης, η ομάδα του Fleet Response παρείχε λανθασμένη καθοδήγηση, γεγονός που έκανε δυσκολότερη την πρόκληση για το αυτόνομο αυτοκίνητο να συνεχίσει την προβλεπόμενη διαδρομή του και ζήτησε βοήθεια από την ομάδα του Waymo’s Roadside Assistance για να ολοκληρώσει το ταξίδι.