Μερικές εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του livery των A110 που θα οδηγούν οι Fernando Alosno και Esteban Ocon στα ευρωπαϊκά GP, η Alpine και ο Felipe Pantone παρουσιάζουν στο μοναδικό και διάσημο σκηνικό του Μονακό, το αποτέλεσμα της δεύτερης συνεργασίας τους, το οποίο είναι εξίσου εκπληκτικό.


Η συνεργασία μεταξύ της Alpine και του Felipe Pantone επεκτείνεται και η νέα δουλειά του Αργεντινού καλλιτέχνη αφορά και πάλι το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας, το A110. Πριν ασχοληθεί με το νέο project, ο Felipe Pantone πέρασε πολλές ώρες μελετώντας τη μάρκα, την ιστορία της και φυσικά οδηγώντας ένα Alpine A110 για να νιώσει τη μοναδική προσωπικότητα του γαλλικού αθλητικού κουπέ.

Το αποτέλεσμα είναι μια μοντέρνα, δυναμική και κομψή ερμηνεία του A110, με τα γραφικά και τις γραμμές να ακολουθούν το σχήμα του Α110 και να δίνουν μια εντύπωση ταχύτητας, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο παραμένει ακίνητο. Διαθέτει επίσης τα χαρακτηριστικά χρώματα του Felipe Pantone, μαύρο και άσπρο, τα οποία έχουμε δει παλιότερα πάνω στα αγωνιστικά του Ken Block.

Η βαφή στο σώμα έχει γίνει εξ’ολοκλήρου με το χέρι από τον καλλιτέχνη και χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Ο Pantone ετοίμασε τρία αυτοκίνητα, τα οποία διαθέτουν μικρές παραλλαγές στα γραφικά, ώστε τα A110 να είναι μοναδικά.

Το Alpine A110 που σχεδιάστηκε από τον Felipe Pantone βασίζεται στο A110S, απόδοσης 292 ίππων, και η τιμή του καθένα ανέρχεται σε 125.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του φόρου.