Επίσημο: Νέα BMW 4-Series Gran Coupe

Σχετικά άρθρα

Η BMW παρουσίασε την τετράπορτη έκδοση της Σειράς 4 που έρχεται να συμπληρώσει την Coupe και την Convertible. Και αυτή διαθέτει τη τεράστια μάσκα, με τις εισαγωγές αέρα να έχουν δομή πλέγματος, γνωστή από τα μοντέλα M.

Οι λεπτοί full-LED προβολείς της νέας Σειράς 4 Gran Coupe φτάνουν μέχρι τα τόξα των εμπρός τροχών, με τα Adaptive LED και Laserlight να διατίθενται προαιρετικά. Τα τελευταία, σε ταχύτητες πάνω από 60 χλμ/ώρα αυξάνουν την εμβέλεια της μεγάλης σκάλας σε 550 μέτρα και παρακολουθούν δυναμικά την πορεία του δρόμου.

Οι διαστάσεις του μοντέλου έχουν μεγαλώσει συγκριτικά με τη προηγούμενη γενιά. Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 143 χλστ., αγγίζοντας τα 4.783 χλστ., το πλάτος κατά 27 χλστ. στα 1.852 χλστ. και το μεταξόνιο κατά 46 χλστ. στα 2.856 χλστ. Το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 53 χλστ., στα 1.442 χλστ.

Εσωτερικό

Περνώντας στο εσωτερικό κυριαρχούν υλικά υψηλής ποιότητας και οδηγοκεντρική διάταξη. Υπάρχουν σπορ καθίσματα και ένα νέο, σπορ δερμάτινο τιμόνι, ενώ μαζί με την ασορτί σχεδίαση του ψηφιακού πίνακα οργάνων και την επένδυση των θυρών, η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα “αγκαλιάζει” τους εμπρός επιβάτες.

Ο πίνακας οργάνων μπορεί να είναι πλήρως ψηφιακός 10,25″ είτε να αποτελείται από οθόνη 5,1″ και αναλογικά όργανα. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας “τρέχει” το iDrive 7, και η οθόνη αφής έχει διαγώνιο 8,8″ ή 12,3″. To iDrive 7 υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto και over-the-air αναβαθμίσεις.

Ο ψηφιακός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant έχει πλέον εκτεταμένες λειτουργίες, βελτιστοποιημένη αλληλεπίδραση και νέα γραφικά στην οθόνη, ενώ το σύστημα πλοήγησης “BMW Maps” βασίζεται σε cloud και προσφέρει εξαιρετικά γρήγορο και ακριβή υπολογισμό διαδρομών και ωρών άφιξης. Επίσης μπορεί να προβάλει δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 470 λίτρα, αυξημένος κατά 39 λίτρα σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά. Μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (40:20:40), ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 1.290 λίτρα.

Head-up Display

Η νέα γενιά του Head-Up Display της BMW προβάλλει πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση σε μία επιφάνεια αυξημένη κατά 70%, σε σχέση με το παρελθόν.

Η νέα, τρισδιάστατη απεικόνιση της γύρω περιοχής που διατίθεται σε συνδυασμό με το Live Cockpit Professional παρουσιάζει τα γραφικά του οχήματος και την κατάσταση της κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίες των ενεργοποιημένων συστημάτων υποβοήθησης.

Κινητήρες

Η νέα M440i xDrive διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία, όπως και τα μοντέλα diesel. Ο 3,0-λιτρος εξακύλινδρος κινητήρας αποδίδει 374 άλογα και η χρήση ισχυρής μίζας/γεννήτριας 48-volt και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει πολύ περισσότερη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, και την αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα, καθώς και αύξηση της συνολικής ισχύος.

Η μίζα/γεννήτρια προσδίδει ηλεκτρική ώθηση, παράγοντας πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 ίπποι, υποβοηθώντας τον κινητήρα ενώ λειτουργεί με σταθερή ταχύτητα και βελτιώνει τις λειτουργίες Auto Start Stop και coasting.

Εκτός του παραπάνω κινητήρα, διατίθενται επίσης δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες. Στην έκδοση 420i ο 2,0-λιτρος κινητήρας αποδίδει 184 άλογα με 300 Nm ροπής, ενώ στην έκδοση 430i, ο 2,0-λιτρος κινητήρας αποδίδει 245 άλογα με 400 Nm ροπής.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, υπάρχει ένας 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος απόδοσης 190 ίππων με 400 Nm ροπής για την έκδοση 420d, ενώ προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση, την 420d xDrive.

Συστήματα υποβοήθησης

Η νέα 4-Series Gran Coupe διαθέτει πολύ περισσότερες επιλογές συστημάτων υποβοήθησης συγκριτικά με την προκάτοχό της, καθώς εξοπλίζεται με σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με παρέμβαση πέδησης (brake intervention), Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα (με την αρωγή του συστήματος διεύθυνσης) και Speed Limit Info.

Προαιρετικά υπάρχουν τα Driving Assistant Professional, που περιλαμβάνει νέες λειτουργίες, όπως Steering and Lane Control Assistant με Active Navigation, και χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης για την ανίχνευση απαραίτητων αλλαγών λωρίδας. Υπάρχει επίσης μία νέα λειτουργία αυτόματης δημιουργίας λωρίδας έκτακτης ανάγκης που καθοδηγεί τη νέα 4-Series Gran Coupe στην πιο κατάλληλη πλευρά της λωρίδας, σε κυκλοφοριακές ανασχέσεις στον αυτοκινητόδρομο.

Ακόμα, το προαιρετικό Parking Assistant περιλαμβάνει υποβοήθηση οπισθοπορείας (reversing assistant) και το Parking Assistant Plus, ενώ το BMW Drive Recorder καταγράφει video διάρκειας έως 40 δευτερολέπτων από την περιοχή γύρω από το όχημα.

Πωλήσεις

Οι πωλήσεις της νέας BMW 4-Series Gran Coupe θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr