Στελέχη της Lordstown πούλησαν τις μετοχές τους πριν την πτώση της αξίας της

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς μια εβδομάδα, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Burns και ο οικονομικός διευθυντής Julio Rodriguez της Lordstown Motors, λίγες ημέρες μετά την αρχική ανακοίνωση της εταιρίας ότι δεν έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να ξεκινήσει την παραγωγή του Endurance. Ωστόσο, η εταιρία πήρε πίσω αυτήν την δήλωση, και ισχυρίστηκε ότι έχει αρκετά χρήματα για να ξεκινήσει σύντομα η παραγωγή του Endurance.

Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό ότι υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας πούλησαν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου τους από τις μετοχές που κατείχαν στην Lordstown Motors. Πιο συγκεκριμένα, ο Chuan “John” Vo, ο οποίος επιβλέπει το τμήμα των κινητήρων της Lordstown Motors, πούλησε σχεδόν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του (το 99,3% των μετοχών του) στις 2 Φεβρουαρίου, αφήνοντάς στο χαρτοφυλάκιο του μόλις 717 μετοχές. Έτσι πρόσθεσε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση των μετοχών.

Ο σημερινός πρόεδρος της εταιρίας, Rich Schmidt, πρώην στέλεχος της Tesla, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία το 2019, πούλησε το 39% των μετοχών του τον Φεβρουάριο για 4,6 εκατομμύρια δολάρια. Ο Schmidt χρησιμοποίησε μερικά από τα έσοδα για να επεκτείνει μια άλλη επιχείρηση που είχε ξεκινήσει πρόσφατα, μια φάρμα για κυνήγι γαλοπούλας στο Τενεσί.

Τρία άλλα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CFO της Lordstown Motors, Julio Rodriguez, πούλησαν μικρότερα μερίδια των μετοχών περίπου την ίδια περίοδο τον Φεβρουάριο, με τις συναλλαγές των τριών να κυμαίνονται μεταξύ περίπου 250.000 και 400.000 δολαρίων.

Τέσσερα από τα πέντε παραπάνω στελέχη αρνήθηκαν να σχολιάσουν, μέσω εκπροσώπου του Lordstown Motors, ενώ και η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την οικονομική δραστηριότητα των στελεχών της. Η παραπάνω πώληση των μετοχών από τα στελέχη της εταιρίας έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν την δημοσίευση της έκθεσης της Hindenburg, η οποία κατηγόρησε την Lordstown για αφερεγγυότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...
Autoblog.gr