Η Hindenburg κατηγορεί την Lordstown για αφερεγγυότητα

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Ιανουάριο η Lordstown Motors έκανε γνωστό ότι έχει λάβει πάνω από 100.000 μη δεσμευτικές παραγγελίες για το Endurance, δείχνοντας στον κόσμο ότι το προϊόν της είναι αρκετά καλό, παρότι νεοσύστατη σαν εταιρία.

Ωστόσο, η Hindenburg Research, η εταιρία που αποκάλυψε τα ψέματα της Nikola Motors, δήλωσε την Παρασκευή ότι και η Lordstown είναι μια εταιρία χωρίς έσοδα και χωρίς “πωλήσιμο” προϊόν. Επιπλέον, θεωρεί ότι η Lordstown έχει παραπλανήσει τους επενδυτές, τόσο για τη ζήτηση του Endurance, όσο και για τη παραγωγική της δυνατότητα.

Συνεχίζοντας, η έκθεση της Hindenburg αναφέρει:

Οι συζητήσεις μας με πρώην υπαλλήλους, επιχειρηματικούς εταίρους της και μια εκτενή επισκόπηση των εγγράφων δείχνουν ότι οι παραγγελίες της εταιρείας είναι σε μεγάλο βαθμό φανταστικές και χρησιμοποιούνται ως στήριγμα για την άντληση κεφαλαίων και για να δείξουν τη γνησιότητα της εταιρίας.

Ο Steve Burns, διευθύνοντας σύμβουλος της Lordstown αρνείται τους ισχυρισμούς που έγιναν στην έκθεση του Hindenburg, δηλώνοντας στο Bloomberg:

Πάντα δηλώνουμε ότι οι προπαραγγελίες δεν είναι δεσμευτικές. Αυτό σημαίνει προ-παραγγελίες.

Η Lordstown δεσμεύτηκε ότι θα δώσει μια λεπτομερή απάντηση τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα όταν ανακοινώσει τα οικονομικά της στοιχεία, στις 17 Μαρτίου, τα πρώτα της ως εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Hindenburg Research, η τιμή της μετοχής της Lordstown έπεσε κατά 16,5%, κλείνοντας χθες στα 14,78 δολάρια. Επίσης η Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έκανε γνωστό πως εξετάζει τις καταγγελίες της Hindenburg Research.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...