Μετά από χρόνια ανάπτυξης με έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές σύνθετων υλικών στον κόσμο, η Bentley παρουσίασε σήμερα τις carbon ζάντες που ανέπτυξε ειδικά για την Bentayga. Είναι σχεδιασμένες και εξελιγμένες από το τμήμα Mulliner της εταιρίας, σε συνεργασία με την Bucci Composites, μια ιταλική εταιρία που έχει έδρα της Faenza.

Οι carbon ζάντες είναι 22 ιντσών και είναι οι μεγαλύτερες carbon ζάντες στον κόσμο, με το βάρος της κάθε μιας να είναι 6 κιλά λιγότερα, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αλουμινένιες που εξοπλίζεται το μεγάλο, πολυτελές SUV.

Η βρετανική εταιρία αναφέρει ότι χρειάστηκε πέντε χρόνια για να εξελίξει τον τροχό από ανθρακόνημα, με τις νέες carbon ζάντες να πληρούν τα εξαιρετικά αυστηρά πρότυπα TUV (Technischer Überwachungsverei – Technical Inspection Association), καθώς είναι οι πρώτες carbon ζάντες που έχουν περάσει όλες τις δοκιμές του γερμανικού οργανισμού.

Επιπλέον, η Bentley αναφέρει ότι οι ζάντες προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια κατά την πρόσκρουση και στις λακκούβες, λόγω ύφανσης του υλικού που διασκορπίζει την απώλεια αέρα. Η βελτιωμένη ακαμψία των τροχών είναι ισοδύναμη με 1 μοίρα κάμπερ, ανά 1G δύναμης, ενώ προσφέρουν μειωμένη φθορά στα ελαστικών, χάρη στη δυσκαμψία του τροχού.

Οι νέες ζάντες θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία, μέσω της Mulliner, στα τέλη του 2021, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι τιμές τους. Θα είναι, όμως, σίγουρα μια πανάκριβη επιλογή.