Η Bentley παρουσιάζει τις carbon ζάντες για την Bentayga

Σχετικά άρθρα

Μετά από χρόνια ανάπτυξης με έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές σύνθετων υλικών στον κόσμο, η Bentley παρουσίασε σήμερα τις carbon ζάντες που ανέπτυξε ειδικά για την Bentayga. Είναι σχεδιασμένες και εξελιγμένες από το τμήμα Mulliner της εταιρίας, σε συνεργασία με την Bucci Composites, μια ιταλική εταιρία που έχει έδρα της Faenza.

Οι carbon ζάντες είναι 22 ιντσών και είναι οι μεγαλύτερες carbon ζάντες στον κόσμο, με το βάρος της κάθε μιας να είναι 6 κιλά λιγότερα, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αλουμινένιες που εξοπλίζεται το μεγάλο, πολυτελές SUV.

Η βρετανική εταιρία αναφέρει ότι χρειάστηκε πέντε χρόνια για να εξελίξει τον τροχό από ανθρακόνημα, με τις νέες carbon ζάντες να πληρούν τα εξαιρετικά αυστηρά πρότυπα TUV (Technischer Überwachungsverei – Technical Inspection Association), καθώς είναι οι πρώτες carbon ζάντες που έχουν περάσει όλες τις δοκιμές του γερμανικού οργανισμού.

Επιπλέον, η Bentley αναφέρει ότι οι ζάντες προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια κατά την πρόσκρουση και στις λακκούβες, λόγω ύφανσης του υλικού που διασκορπίζει την απώλεια αέρα. Η βελτιωμένη ακαμψία των τροχών είναι ισοδύναμη με 1 μοίρα κάμπερ, ανά 1G δύναμης, ενώ προσφέρουν μειωμένη φθορά στα ελαστικών, χάρη στη δυσκαμψία του τροχού.

Οι νέες ζάντες θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία, μέσω της Mulliner, στα τέλη του 2021, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι τιμές τους. Θα είναι, όμως, σίγουρα μια πανάκριβη επιλογή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ουίσκι από την Macallan και την Bentley που κοστίζει περισσότερο από ένα αυτοκίνητο

Η Bentley και το αποστακτήριο Macallan παρουσιάζουν το The Macallan Horizon, ένα single malt ουίσκι που βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό μπουκάλι κατασκευασμένο από...

Κατασχέθηκαν χιλιάδες Audi, Bentley και Porsche στις ΗΠΑ λόγω κινέζικου εξαρτήματος

Χιλιάδες ολοκαίνουργια αυτοκίνητα των Audi, Bentley και Porsche έχουν κατασχεθεί σε λιμάνια των ΗΠΑ, αφού ένας προμηθευτής του VW Group βρήκε ένα κινεζικό εξάρτημα...

Μειωμένες κατά 11% οι παγκόσμιες πωλήσεις της Bentley το 2023

Η Bentley ανακοίνωσε πτώση 11% στις πωλήσεις οχημάτων για το 2023, αναφέροντας ότι οι καταναλωτές ένιωσαν το αυξανόμενο κόστος και την επιβράδυνση των οικονομιών...
Autoblog.gr