Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε επίσημα την απαγόρευση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από το 2035, κάτι που αποτελεί μέρος του σχεδίου της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

3Διάβασε επίσης

Τα supercars δεν μπορούν να “κρυφτούν” πλέον από τους κανονισμούς εκπομπών της Ε.Ε

Αυτό θεωρητικά αποτελεί πρόκληση στις αυτοκινητοβιομηχανίες, που έχουν κάνει τους ισχυρούς κινητήρες βασικό σημείο της πώλησης του, όπως για παράδειγμα οι πολύστροφοι κινητήρες της Ferrari. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να φοβίζει τον ισχυρό άνδρας της Ferrari, John Elkann, ο οποίος δήλωσε σίγουρος ότι η εταιρία θα διατηρήσει το προβάδισμα της και στη νέα ηλεκτρική εποχή.

2

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλους της Ferrari, John Elkann, ερωτηθείς κατά πόσον η ιταλική φίρμα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής, απάντησε ξεκάθαρα:

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Αντιμετωπίζουμε τους νέους κανονισμούς ως μία ευπρόσδεκτη πρόκληση. Πιστεύουμε ότι μέσα από τις νέες βιομηχανικές συνεργασίες μας και τα κοινά προγράμματα εξέλιξης, θα παρουσιάσουμε προϊόντα που όμοια τους δε θα υπάρχουν στον ανταγωνισμό.

Ο Elkann πιστεύει ακράδαντα ότι οι ευκαιρίες που προκύπτουν από την ηλεκτροκίνηση και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στην Ferrari να προσφέρει στους πελάτες της ακόμα πιο ξεχωριστά και μοναδικά αυτοκίνητα. Για τον λόγο αυτό, η Ferrari προσέλαβε πριν από δύο μήνες τον Benedetto Vigna, ως νέος CEO της, καθώς έχει την εμπειρία να οδηγήσει την εταιρία στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.